Американски сенатор: Путин няма да загуби в Украйна, Западът ще загуби

Свят

По обективни причини Русия няма да загуби в украинския конфликт, така че САЩ трябва да направят всичко възможно за започване на преговори, счита сенаторът републиканец Рон Джонсън. В интервю за Fox Business той припомни, че администрацията на Байдън практически е прекъснала преговорите в Истанбул в началото на войната, а понастоящем използва украинците като пушечно месо в прокси войната на Запада с Русия. Светът обаче вижда това и САЩ губят подкрепа сред другите народи.

РОН ДЖОНСЪН, сенатор-републиканец от Уисконсин, член на Комитета по национална сигурност: Ние не признаваме реалността. А тя е, че Владимир Путин няма да загуби тази война. Населението на Русия е четири пъти по-голямо, Москва произвежда 155-мм снаряди на цена 10 пъти по-ниска от пазарната на Запад. Това е екзистенциален въпрос за Путин. Русия има ядрено оръжие.

Затова ние трябва да бъдем внимателни с Украйна. Нашата стратегия за Украйна трябва да се заключава в това да правим всичко възможно, за да поставим Путин на масата на преговорите и да излезем от тази кървава задънена улица.

Но администрацията на Байдън практически прекъсна преговорите в Истанбул скоро след началото на тази война.

Подкрепям украинския народ. Не искам да го използват като пушечно месо в хибридната война между САЩ, Запада и Русия.
Източник: https://www.foxbusiness.com/video/6351236772112

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *