Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

България отблизо
Къде беше Бойко Борисов днес в тази ситуация със сестрите!? Трябваше ли Бойка да се качи на перваза на парламента, за да е на нивото на кабинета на Борисов, че той да я види най-после. Хората подкрепят Бойка, не Бойко. Това коментира пред бТВ Мая Манолова.

Медицинските сестри имат много ясни искания. Те бяха представени пред управляващите и трябваше на 1 март да се каже кои от исканията им ще бъдат приети и кои не, обясни Манолова.

Ананиев лъже, че техните искания ескалират и че постоянно се променят. Исканият им са съвсем конкретни и ясни, посочи още тя.

Искат професията медицинска сестра и специалист по здравни грижи да е защитена. Това е съвсем логично искане, защото медицинските сестри са на изчерпване. Един ден няма да има кой да се погрижи за Ананиев в болницата. Последно в списъка на защитените професии имаше озеленител! Защо и медицинските сестри да не са в този списък, коментира тя.

Друго искане е заплатата на сестрите да е колкото две минимални работни заплати – 950 лева. Искат да имат възможност за частни медицински практики, както е навсякъде по света. Искат да е остойностен труда на медицинската сестра, посочи Манолова.

И тази нощ сестрите остават в стачна готовност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *