Медведев предупреди Запада: Замислете се преди да създавате заплахи за Русия!

Свят

Влизането в експлоатация на многоцелевата фрегата „Адмирал Горшков“, въоръжена с хиперзвукови крилати ракети „Циркон“, ще накара всеки, който създава пряка заплаха за Русия, да се замисли, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

„Главният подарък за новата година с боен комплект ракети „Циркон“ пое вчера към бреговете на страните от НАТО. Хиляда километра обсег на действие,  хиперзвукова скорост от 9 маха и възможност да бъде използван всякакъв заряд с гаранция за преодоляване на всяка противовъздушна отбрана. Да постои на 100-тина мили (около 160 км – бел. ред.) от брега, по-близо до река Потомак. Така че радвайте се! Може да накара да се замисли всеки, който създава пряка заплаха за Русия и за нашите съюзници“, написа Медведев в Телеграм.

За враговете на Русия и техните поддръжници „никога няма да има прошка“, подчерта Медведев. „Ще разговаряме с вас на езика на силата, след като друг не разбирате. И ще пускаме още по-съвременно оръжие. Ще бием с него нацистката мърша, която създадохте през 21 век. Ще отмъщаваме на всеки престъпник за всеки убит гражданин на нашата страна“, заключи Медведев.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност определи като пример за цинизъм и морална деградация обръщението на посолството на САЩ в Москва, в което американските дипломати изразиха солидарност с тези, „които се стремят да създадат по-мирно бъдеще“.

„Това е връх на цинизма и краен предел на моралната деградация. Съединените щати харчат десетки милиарди за войната в Украйна, доставяйки свое оръжие в гигантски мащаби, с чужди ръце избиват хиляди хора. Това е цинизъм извън обхвата на нормалното“, подчерта Медведев.

„Това безплодно бълнуване вече на никого не действа. А отговор за него няма да получите сред тишината на кабинетите“, каза още той.

Източник БТА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *