Медведев разби Зеленски! Ето какво му препоръча!

Свят

Ултиматумите звучат красиво само на хартия. Те обикновено се поставят от позицията на силата, а не от очевидната слабост. В момента на победа, а не на поражение. И се препоръчва да е  на трезва глава, не под психотропни лекарства“.

Това написа Дмитрий Медведев в отговор на заявленията на Зеленски кога щял да сключи споразумение с Русия.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че условията, поставени от президента на Украйна Владимир Зеленски за примирието, са неизпълними.

„Условията на Зеленски за примирие са категорични до идиотизъм и по принцип неизпълними“, написа Медведев в своя Telegram канал в четвъртък, цитиран от ТАСС.

Той обърна внимание на факта, че президентът на Украйна „изисква Донбас и Крим да бъдат отново украински, сякаш не познава волята на жителите им“.

„Изтеглете всички войски от Донбас, оставяйки на украинската армия пълно пространство за репресии срещу народа. Тогава, може би, ще се споразумеят за нещо“, – каза още едно условие на Зеленски Медведев.

„Ултиматумите звучат красиво само на хартия. Те обикновено се поставят от позицията на силата, а не от очевидната слабост. В момента на победа, а не на поражение. Трезво, не под психотропни лекарства“, написа още Медведев.

Според Медведев, „като предвижда неизбежното си поражение, украинският президент Зеленски намери удобен изход от задънената улица: няма страна – няма проблем“. Действията и изявленията му доказват, че сега той е готов да постави почти всичко на олтара на политическите си амбиции. Хората, градовете, икономиката – основното нещо, което все още остава в неговата държава“, сигурен е руският политик.

Според Медведев „съюзът“ на Германия и Полша, който се бори да надуе ситуацията около Украйна, ще бъде много изгоден, ако тази страна не е на картата. Полша отдавна иска да лапне западната част на Украйна.

Медведев обърна внимание на думите на германския канцлер Олаф Шолц, че Германия нямало да приеме „мирния договор, наложен от Русия“ и в това е солидарен с Украйна. „Защо Шолц е толкова солидарен с Украйна? Отговорът не е далеч. Полско-пруският съюз, който се бори да ескалира ситуацията и да тласне Зеленски към все по-катастрофални изявления и действия, е много печеливш, ако Украйна като държава не е на картата“, каза Медведев.

Но, продължи той, „ще има лоши фабрики, полета, мини, стратегическо пространство и човешки ресурси. Спомням си, че някой спореше в края на 30-те години на миналия век на същия език и със същия жар. Известно е как приключи случаят“, предупреди политикът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *