Медведев попари Запада: Мирният ви план не струва, прилича на бълнуване!

Свят

Италианският план за разрешаване на украинската криза се основава на „провинциални вестници“ и фалшификати, докато реалното състояние на нещата се отразява само предложените от Русия проекто споразумения.

Това е заявил във вторник заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС. В предложението, което за първи път се коментира официално, Медведев вижда претекст за пълномащабна война – по-конкретно в идеята за пълна автономия на Крим в рамките на Украйна.

„Западът няма търпение да създаде „мирни планове“, които да доведат до разрешаване на кризата в Украйна. И щеше да е добре, ако ставаше дума за подготовка на варианти, които по някакъв начин отчитат реалността. Но не, това е просто чистият поток на съзнанието на европейските графомани„, написа Медведев в своя канал в Telegram.

Дмитрий Медведев има чувството, че документът не е подготвено от дипломати, а от местни политически анализатори, които четат провинциални вестници и работят само с фалшификати.

Това е откровено грубо отношение към Русия, заплаха за нейната териториална цялост и претекст за започване на пълномащабна война. „В Русия няма и никога няма да има политическа сила, която да се съгласи дори да обсъжда съдбата на Крим. Това би било просто национално предателство“, цитира и агенция Новости руският политик.

Освен идеята за автономията на Крим, Медведев критикува и автономията на Донбас, както и присъединяването на страната към ЕС.

Според него „няма смисъл да се анализира този проект“, тъй като „всичко това е просто опит да се помогне на Киев да запази лицето си“.

Самата Украйна обаче изобщо не желае да преговаря. Те предпочитат отдавна да забравят за руския проект за мирен договор. Сякаш такова нещо изобщо не съществува“, посочва Медведев, който е убеден, че украинските власти разчитат единствено на притока на оръжие и пари от западните страни.

„Щели да водят война до победен край“, пише заместник-председателят на Съвета за сигурност и обобщава: „Напразно. В крайна сметка… украинските власти и военни командири няма да бъдат спасени дори от подземни бункери„, а промоционалните посещение на различни чуждестранни политици ще се провеждат не в Киев, а на границата с Полша.

Дмитрий Медведев заявява, че ако се предлагат мирни инициативи, те трябва да се основават на трезви изчисления и да отразяват статуквото. Такъв документ отдавна е предаден за обсъждане от Русия. Ако предложенията за мир са създадени единствено в интерес на НАТО и западния световен ред, те просто трябва да бъдат игнорирани… И да продължим да работим за стабилното постигане на целите на специалната военна операция“, заявява заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *