Мика Зайкова видя края на „сглобката“. Вижте кога се разглобяват

България отблизо
75% от семействата на работещите в България не могат да поемат ежемесечните разходи”. Това заяви икономистът Мика Зайкова пред NOVA.

Зайкова заедно с Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служители „Подкрепа“, обясниха разликите за една и съща длъжност в различни ведомства. Това демотивира служителите, стана ясно от думите им. Според Атанасова е нужно да има и допълнителни възнаграждения с постоянен и с временен характер.

 

Тя даде пример със заплатите в НСИ, на чиито данни всички се позоваваме. „Заплатите им са 803 лв., а повечето са с един чужд език. Управляващите слагат знак за равенство между реформа и съкращение“, каза тя.

 

Според Зайкова основните критерии за формиране на заплати трябва да бъдат издръжката на живот, както и условията, при които работят. Тя даде пример със служителите от ДАИ, които нямат служебни коли. „Хора с еднакъв труд, трябва да получават еднакви заплати”, каза тя.

 

„Управляващата „сглобка” ще стои до местните избори. Всички обвиняват местните органи, но те бяха оставени две години на командно дишане. Нямаше бюджет и само се актуализираше бюджета, но в тази актуализация бяха пропуснали местните органи. Те нямаха пари да си платят някой да направи проектите”, каза Зайкова

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *