Кадиров разкри какво се случва със западните оръжия и какви са загубите на ВСУ

Свят

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров показа успешното унищожаване на техника и наемници от подразделението за безпилотни апарати на батальона „Юг-Ахмат“ на руското министерство на отбраната, съобщават световните издания.

По думите му в Ореховското направление се е образувало голямо струпване на жива сила и военна техника на НАТО, включително германски танкове Leopard. Това обаче не се е оказало пречка за бойците от руската армия.

„Нашите бойци се справят с всички задачи. Ние виждаме унищожена западна техника на предоставените от фронта кадри. Разбира се, всичко това е заслуга и на операторите на дронове, които без сън и почивка следят движението на техниката и живата сила на противника. Между другото, след точно попадение тези „Леопарди“ горят не по-зле от храсти“, написа Кадиров в канала си в Telegram.

Той уточнява, че военните имат на сметката си десетки единици унищожена противникова техника и то само в Ореховското направление.

Въпреки всички усилия на ВСУ и неизбежните трудности, военнослужещите от батальона „Юг-Ахмат“, водени от командира Муса Борзиев, ще стоят на бойния пост толкова дълго, колкото изисква военният им дълг, разбивайки всичко, което попадне в зона на видимост на „птиците“, казва ръководителят на републиката.

Подразделенията на Южната група войски на руската армия с подкрепата на щурмова и армейска авиация за денонощие са отблъснали шест атаки на Въоръжените сили на Украйна в Донецко направление.

Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„Шест атаки на Въоръжените сили на Украйна бяха успешно отблъснати в районите на населените места Красногоровка, Первомайское, Весёлое, Майорск и Старомихайловка в ДНР. За денонощие загубите на противника в това направление възлизат на повече от 280 украински военнослужещи убити и ранени“, каза той по време на брифинг.

Освен това са поразени шест бойни машини на пехотата, две бойни бронирани машини, два автомобила, американска артилерийска система М777, както и гаубици Д-20 и Д-30.

Също така, в районите на Константиновка и Ивано-Дариевка са унищожени полеви складове за боеприпаси на подразделения на Въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *