Министър обеща: България ще стане съвсем нова страна!

България отблизо

„Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова стратегия ще започне да носи своите плодове“. 

 

Това каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.

Той подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира и държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре.

„Всяка следваща седмица работа на това правителство ще добавя нови неща в новия разказ за България. Министерството на иновациите и растежа, по-специално Българската агенция за инвестиции ще бъдат острието на копието в този разказ по цял свят в какво се превръща България“, коментира министър Лорер.

Българската банка за развитие ще обяви във вторник, 4 януари, нов продукт, който е насочен към намиращия се в затруднение сектор „Туризъм“, каза министърът. „С банката работим активно за създаване на подобни продукти и за земеделието и за още някои отрасли, с което се надяваме, да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици.“

Министър Лорер коментира като постижим икономически растеж от 5 процента за тази година.

„Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова стратегия ще започне да носи своите плодове“, заяви още министър Лорер.

„Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как могат да се постигнат дори нива от 7%, когато цялата администрация работи заедно, за да бъде постигнато това“, отбеляза Даниел Лорер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *