Министър Стоянов: Докато Петков бил в Украйна за една нощ у нас се случва нещо странно и извън всички правила!

България отблизо

„Най-накрая Корнелия Нинова призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната, наложена от НС за износ на оръжие към Украйна.“ Това каза служебният министър на икономиката Никола Стоянов пред bTV.

 

Той коментира, че има някои странни съвпадения.

„Не знам дали са във връзка с така коментираната информация в тази статия, но едно много интересно нещо е, че точно на 28 април, когато бившият премиер Кирил Петков е в Украйна, у нас се случва нещо странно, нещо извън всички правила.

А именно за една нощ се вади разрешително за износ към Румъния. Това се случва в разрез с всички правила на комисията и по личните указания, разбира се, на министъра на икономиката и по конкретно на началника на кабинета му – Калоян Методиев с натиск върху експерти“, обясни той.

Стоянов обясни, че има документи за това.

„Те са в комисията. Няма закононарушение, като се изключи начина, по който е издадено разрешителното и как са били проверени документите.

Надявам се, че са били наред, но по принцип правилата са 5 дена преди вземане на решение всички документи се представят, за да може експертите от всички ведомства да се запознаят с тях и да ги проверят и тогава се издава разрешително на редовно заседание“, коментира служебният министър на икономиката.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *