Мира Радева разкри ще има ли анти ГЕРБ коалиция и колко ще са процентите на Слави Трифонов!

България отблизо
Социологът Мира Радева определи две най-важни неща на изборите на 4 април – дали ГЕРБ ще успеят да удържат първото място и колко процента ще получи Слави Трифонов.
”В зависимост от това ще стане ясно ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция”, смята тя.
Според нея, процентите на Слави няма да са двуцифрено число, защото той не представя никакви свои приоритети за управлението на държавата.
А що се отнася до анти ГЕРБ коалицията, социоложката сподели, че такава може и да не се случи, не само заради упорството на Трифонов, но и заради това, че и другите опозиционни партии отказват да влязат в съглашение с БСП. А без социалистите, според нея, анти ГЕРБ коалиция и съставяне на ново правителство не може да има.

„Има опит политиците да играят зад гърба на избирателите“, каза още Радева пред БНР. Тя изрази учудване, че 40 дни преди изборите нищо не се случва:

„Липсва истински политически дебат и липсва професионализъм във воденето на кампании. … Не трябва всичко да се случва в последната минута, защото тогава емоционалният заряд на последното чуто изречение, едва ли не, може да се окаже решаващ“.

По думите на социолога избирателната активност е важна, защото при по-масово участие в изборите решаващо ще е мнението на т.нар. електорална периферия, която не принадлежи към една или друга партия: „Те са много голяма група – между 25 и 35 процента от избирателите“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *