Проф. Иво Христов: По време на коронакризата САЩ катастрофираха, а Русия показа невероятните си възможности!

България отблизо

Европейският съюз проспа коронакризата и страхливо се отдръпна от тежката ситуация в Италия, когато хората масово умираха от ковид.

Такъв бе смисълът, който вложи в думите си проф. Иво Христов в ефира на БТВ.

 

Той бе гост в предаването „Лице в лице“ и коментира горещите теми за ваксините, геополитиката и предстоящите избори.

 

Ковид кризата показа, че моделът на тъй наречената комерсиална медицина катастрофира тотално. От съвкупната смъртност на света, повече от 20% се падат на САЩ, затова Америка катастрофира, посочи той.

 

Ковид истерията, независимо откъде е как започна, изигра много полезна роля на различни силови центрове по света, каза още той. И даде пример с тоталния контрол, роботизацията. Регионите станаха затворени крепости – това се случи с всички могъщи световни държави като Китай, Русия, САЩ, посочи той.

 

Професорът коментира и „войната на ваксините“.

 

В Китай държавата показа своите възможности.

В разгара на коронакризата, за кой ли път се потвърди на практика, че Русия работи най-добре в режим на обсадена крепост. Страната показва смайващи рекорди в селското стопанство. Правителството действаше изключително в интерес на хората. А какво да кажем за невероятните рекорди, които Руската федерация постави в областта на медицината със своите три ваксини?! Москва не само създаде първата в света ваксина, която се оказа и най-добрата, но и направи още две ваксини против коронавируса

Но това, за съжаление, не се случи в Европа. Всеки си дръпна чергата към него. Шенген изчезна. От така нареченото „европейско семейство“ не остана и следа. Във вихъра на кризата най-силните държави в ЕС затвориха границите си и оставиха всички други на произвола на съдбата.

Получи се невероятен парадокс. Ако преди кризата Брюксел заповядваше тотално на страните-членки, дори с кой крак да тръгнат и колко крачки да направят, то по време на тази ужасна криза и точно когато ЕС се нуждаеше от силно и компетентно лидерство, Брюксел, Берлин, Париж изведнъж изчезнаха. И не поеха никаква отговорност за случващото се. Те просто се покриха, явно защото да командваш послушни изпълнители в мирно време е много по-лесно, отколкото да организираш съпротива, когато всичко около теб се срутва.

 

Така, под маската на ковид кризата се показа истинското лице на ЕС.

Стана ясно, че Европа не може да бъде обетована земя за всички бедни дори в рамките на ЕС, даде пример той. Според него се оказа, че обществата приемат мерки като тоталното следене и наблюдаване.

 

В момента на кризи се задействат базови инстинкти, като да убиеш, за да не бъдеш убит, каза още той.

 

Хедонистичният капитализъм създаде човек, който не може да поеме никакъв риск и стрес, посочи проф. Христов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *