Михаил Константинов се оправдава: От пет милиона хакнати имена в НАП, повечето са на мъртви хора!

България отблизо

Хакерите удариха един сървър на НАП, на който няма архив на НАП. Архивът ние го пазим и той е непокътнат. В момента се води разследване, но хакнатите файлове са разпокъсани, хаотични данни.

Това съобщи в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 проф. Михаил Константинов.

„От 5 млн. хакнати имена на НАП, повечето са на мървти хора. Хакването на подобни системи става през официални входове, през запитвания, трябва да се вкара парола и потребителско име, тогава се вкарва така наречената SQL инжекция. Моят съвет е като се правят вече такива системи, да бъдат направени подобно на банките“, допълни той.

Когато някой поиска да влезе, банката изпраща на неговия телефон временна парола. Хакера може да има всичко, но няма вашия телефон в джоба си. Ако тази елементарна техника се използваше, нямаше да има хакнати системи“, завърши Константинов, цитиран от /blitz.bg/.

Михаил Константинов си противоречи по две свои изявления. Първото е, че са хакнати данните на пет милиона души, а нямало изтичане от архива на НАП. Е как става тази работа? Личните данни на гражданите вече се търгуват по форумите, а НАП си е цяла и непокътната. Че и била добре защитена. Ако са хакнати имената на пет милиона души, това означава мащабно проникване в НАП, което не може да не засегне архива.

И второто манипулативно твърдение е, че повечето от тези имена са на мъртви хора. Това пък какво би трябвало да означава? Че от тези пет милиона, четири милиона са мъртви?! Очевидно не е така. И никой хакер не би си направил труда да прониква в безполезни бази данни. Хакерите може да са хакери, но съвсем не са прости. Така че нека професорът математик да говори по-малко и повече да мисли. Ако наистина иска някой да повярва на думите му.

istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Михаил Константинов се оправдава: От пет милиона хакнати имена в НАП, повечето са на мъртви хора!

  1. Господин всезнайко, аз не съм мъртва все още, това се отнася и до всички мои близки хора, чиито данни са хакнати!!! Престанете да лъжите българския народ като сте калинки навсякъде, вървете си!!!

  2. ….ХАКНАТИ, АМА СЛЕД КАТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ,НАЛИ ??? СЛЕД ТОВА СЕ ВРЪЩАТ В „ГРОБИЩАТА“ !!!

  3. Г-Н КОНСТАНТИНОВ, ПРОЧЕТОХ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ВАШИТЕ „БИСЕРИ“ НА ТЕМА ХАКВАНЕ…НЕ СМЕ НИТО ТОЛКОВА ПРОСТИ, НИТО ТОЛКОВА ТЪПИ ……..ВАШАТА „ЗЛАТНА РЪЧИЧКА И ПРЪСТИ“ СЪЖИВЯВАТ …. У М Р Я Л И …….ТЯХ ТРЯБВА ДА ГИ …Н Я М А …В С П И С Ъ Ц И Т Е !!! ПРЕСТАНЕТЕ НАГЛО ДА ЛЪЖЕТЕ И ДА НИ….. КВАЛИФИЦИРАТЕ НА ……… И Д И О Т И !! ВИЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *