Младен Маринов се закани: Всички, които са излезли незаконно от София и областните градове за празниците, ще си имат работа със съда

България отблизо

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване.

Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева, съобщава Нова телевизия. Още в четвъртък от полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове в последните два дни. През КПП-тата без ограничения могат да преминават само автомобили в специален режим, аварийни екипи на комуналните дружества, медицински екипи и хора, които имат нужда от медицинска помощ. Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

„Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Големият въпрос сега е как ще се приберат тези хора, които излязоха оттук? Същият въпрос ще стои и как ще излязат от съответния областен град, като не са с местна регистрация. Предстои да видим. Ще убеждават полицаите. Както са ги убедили, че трябва да напуснат, така ще трябва да ги убедят, че трябва да се приберат.

Не е въпросът да се надхитряме. Дано тия хора да са разбрали, че със своето поведение са обидили другите, болшинството от хора, които се лишават и спазват дисциплина. И на второ място – дано тяхното безотговорно поведение не доведе до нов бум в началото на май, което да наложи втвърдяване на мерките и налагане на други още по-рестриктивни мерки“, коментира Младен Маринов.

Но защо мерки от правителството във вторник, г-н Маринов?

Та те ще се приберат в понеделник!

Как надхитриха подчинените ви? Те толкова ли са…доверчиви?

И защо никой не ги изгони от Черноморието и Банско, където четири дни се разхождат без маски, а местното население се е изпокрило от ужас?

Чухте ли кмета Созопол?

Защо не взехте мерки още първия ден от наглото преселение?

Защото може би ви е страх!

Хора, които имат имот в столицата и къща на морето, не са случайни и не треперят за работните си места.

Ще ги накажете толкова, колкото и не ги пуснахте по КПП-тата.

Те са „ваши хора“.

Обикновените софиянци си останаха вкъщи.

Чакаме рестиктивните мерки, но те явно ще са пак за нас!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *