Мощна руска ракетна атака разтърси Западна Украйна! Взривове се чуват навсякъде!

Свят

Руските сили са нанесли мощен ракетен удар по Западна Украйна. Взривове се чуват в Лвовска, Тернополска Черновицка и Ровенска области.

 

Украинските медии пишат, че 5-6 ракети са били видени как летят във въздуха, покрай Молдова на Запад.

Очевидци са заснели въздушния бой на ПВО на ВСУ с руските ракети в Тернополсла област.

Също така на снимка се вижда как дим се издига над място, ударено от ракета в Лвовска област.

По време на атаките по Лвовска област в четвъртък, 13 октомври, руските сили за втори път са ударили военният обект в Золочевски район. Това съобщи председателят на Лвовска областна военна администрация Максим Козицкий, цитиран от УНИАН.

„Уцелиха един от военните обекти в Лвовска област. Това е второто попадение в този обект. Унищожено е военно имущество, жертви няма. Обектът е в Золочевский район. 3 ракети, 2 попадения. Една от ракетите бе свалена от нашите сили за ПВО“, съобщи още той.

По-рано по време на въздушна тревога, която се чу из цяла Украйна, се появиха съобщения за взривове в Лвовска област. Председателят на местната областна военна администрация съобщи, че системите за ПВО са се задействали.

По-рано бе съобщено, че руската войска е атакувала Лвовска област на 10 и 11 октомври. В резултат на ударите от 10 октомври е имало взривове в обекти на енергийната инфраструктура. Изстреляни са били общо 15 ракети. На 11 октомври отново е имало ракетни удари по два енергийни обекта, включително и по онези, които са били поразени от врага ден по-рано.

В резултат на обстрелите в Лвов е пострадал 53-годишен мъж. Ранен е от шрапнел.

Заради масираните атаки на руснаците в града и областта има проблеми с енергоснабдяването, водоснабдяването и мобилните комуникации.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *