Най-ново социологическо проучване размества кардинално резултатите! Ще се смаете!

България отблизо
ГЕРБ е водеща политическа сила с одобрение от 22,1%, след нея се нарежда формацията на Слави Трифонов “Има Такъв Народ“ с 19,3%. БСП остава трета политически сила с 16,6%.
Това сочи проучване на Sociology Web Researcher на електоралните нагласи за парламентарните избори.

Според него: „Четвърти са ДПС, които разчитат на пълна мобилизация на електората си във връзка с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент и постигат вот от 10,3% от анкетираните. Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ остава на пето място – 10,1%, към който се насочват голяма част от избирателите на „Демократична България Обединение“ и „Изправи се. Ние идваме“. „Демократична България Обединение“ получава одобрението на 8,5%, с което реализира най-голям спад от останалите парламентарно представени партии и заема шеста позиция.
Впечатление прави, че под 4% бариера за влизане в НС остава политическият проект “ИБГНИ”, който събира едва 2,9% подкрепа, които ще бъдат изоставащи дори спрямо проектът на Костадин Костадинов “Възраждане“, които печелят 3,3% от подкрепата на анкетираните, ВМРО са с 2,1% и други партии с общ процент 4,8%.

Доволни от работата на институциите са 29%.
Недоволните от работите им са 71%.
Забелязва се тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 46-тото народно събрание, което сега получава одобрение от 61% от българските граждани.
Президента Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг 49%, след него се нарежда Слави Трифонов с 41%. Кирил Петков е на трето място с 29%, а Бойко Борисов се срива до четвъртото място с 21%.

Лидер с най-високо неодобрение все още е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 55%, следван от Христо Иванов с 35% от ДБ. След него се нареждат Мая Манолова ИБГНИ с 41% и лидерът на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков с 25%, който натрупва сериозен процент на неодобрение след декларацията с невярно съдържание и решението на Конституционният съд относно противоконституционността на указа за назначаването му/Източник Фрог нюз/.

 

 

ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ – 14.11.2021г.
Поръчител:
Собствено финансирано проучване.
Размер на извадката:
Представителна извадка – 43 987 анкетирани пълнолетни български граждани.
Метод:
Анонимна онлайн анкета в 53 автономни интернет платформи в България и извън страната. Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода на анкетата. Платформите позволяват мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на данните на всеки 24 часа, което дава възможност за time-series анализ на данните.
От всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж.
Период:
1 Октомври – 1 Ноември 2021г.
Максимално допустима стохастична грешка:
+/- 1.5%

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.