Намериха 120 гласа за новата Конституция! Вижте списъка с тези, които продадоха и погазиха волята на народа!

България отблизо

ГЕРБ внася проекта за нова Конституция с нужните подписи. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание. Д-р Даниела Дариткова обяви, че проектът за нова Конституция е подкрепен от коалиционните партньори на ГЕРБ в лицето на НФСБ и ВМРО, част от ПГ на „Воля – българските родолюбци“ и независими народни представители.

„Смятам, че дебатът, който предстои ще бъде ползотворен и в интерес на българските граждани“, изтъкна д-р Даниела Дариткова. „Това, което променихме в последните редакции, е, че пренаредихме точките и членовете. Като основните права отново са в първоначалната част на новата Конституцията.  Така както искаха ВМРО. Записахме изрично текста от закона за герба, за да бъде много точно и детайлно описан българския герб, както и ред други промени. Благодарна съм на колегите, които подкрепиха нашия проект – НФСБ, ВМРО, част от воля и независимите депутати“, заяви Дариткова.

Проектът, който внасяме е общ, на практика няма нищо общо с първоначалния и отговаря на критиките. Запазва се преамбюла, България остава единна нация, добавяме ангажимента на държавата да брани националните ценности и традиции, нещо, значително важно за нас, патриотите, каза на свой ред Искрен Веселинов от ВМРО.

По-рано през деня от ВМРО съобщиха, че преговарят с ГЕРБ за референдум по три точки, които не са били включени в проекта – за въвеждане на образователен ценз за гласуване, за разширяване на правомощията на президента, за задължителна военна служба. Има обаче постигната договорка по други 6 точки  – за преамбюла, за герба, за насърчаване на раждаемостта, за правата на българските общности зад граница, за въвеждане на минимални стандарти за владеене на български език, както и гласуването бъде определено като граждански дълг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *