Напрежението расте! Макрон не се отказва, хвърли бомба за изпращането на войски в Украйна

Свят

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция би обмислила възможността за изпращане на сухопътни войски в Украйна, ако руската армия пробие фронтовата линия.

„Франция е страна, която е извършвала военни интервенции, включително и неотдавна. Разположихме няколко хиляди военнослужещи в Сахел, за да се борим с тероризма, който може да представлява заплаха за нас.

 

Направихме това по искане на суверенни държави. Ако руснаците бяха пробили фронтовата линия и ако имаше искане от страна на Украйна – каквото днес няма – щяхме легитимно да поставим въпроса“, каза той пред The Economist, цитиран от УНИАН.

Ако Русия реши да продължи напред – всички европейски лидери ще трябва да си поставим този въпрос.

„Ако изключим този въпрос окончателно – това означава да не сме си взели поука от последните две години. На срещата на върха на НАТО през лятото на 2022 г. всички ние изключихме доставката на танкове, ракети с голям обсег, самолети. Сега всички сме в процес на изпълнение на това, така че би било погрешно да изключим останалото“, добави Макрон.

Макрон неведнъж е заявявал, че държавите членки на НАТО не трябва да изключват изпращането на войски в Украйна, ако възникне необходимост.

Въпреки, че голям брой държави са обявили, че не са готови за подобен ход, той не се е отказал от идеята.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Напрежението расте! Макрон не се отказва, хвърли бомба за изпращането на войски в Украйна

  1. По прост и откачалка президент Франция е нямала от макарони лявата китка Той като наркома както ЗАНУЛЯВА укрите ,така този шизофреник ще занули Франция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *