На изпроводяк: Ива Митева коментира епитети на Дончева по неин адрес!

България отблизо

Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е накърнено и смятам, че нещо не е почтено. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ председателят на 45-тото и 46-тото НС от ИТН Ива Митева.

Тя коментира и епитетите по нейн адрес – болонка и храст:

„Мисля, че с това, че устоях и не свиках извънредно заседание, показах, че не съм болонка. Във вчерашния ден приехме много повече актове, ако бяхме приели извънредно заседание. Мисля, че взимам правилни решения. В този парламент сякаш границите бяха преминати“, каза тя.

Според нея е имало много гняв, злоба и омраза.

„Това е признах на слабост, както казва Далай Лама. Когато се видя, че ще се отиде на избори, спряхме да сме мъдри и търпими един към друг. Всички тръгнахме да се борим за изборен резултат и настроенията на хората“, смята тя.

„Не оправдавам колегите си от ИТН, но те също показа емоция. Тяхната среда досега е била малко по-различна. Виждам, че във всеки парламент има надграждане“, каза Митева и оправда острите реплики с атмосферата в НС.

„Не съм казала една дума срещу Татяна Дончева. Много я уважавам и ми беше странно, че тя така остро реагира. Много добре обосновавам действията си винаги. Когато видях, че всички се измъкнаха и отказаха да подпишат това решение, видях, че не е почтено. Тя не ми се извини тогава. Разбрах наскоро от колеги, че тя им дала съвет, че е добре да се направят две интриги между парламентарните групи и да пуснат няколко смешки, така се правела политика“, разкри Митева.

Относно подкупите раздавани от Дончева председателката на НС заяви:

„Аз записи не съм виждала. Мисля, че госпожа Дончева е юрист и си дава сметка за последиците, може би затова ответната й реакция веднага беше такава. На мен не ми е предлагала подкуп, а ми е казвала да подкрепим правителство, за да не ходим на избори“, призна тя.

„Преди време тя беше казала, че съм редила кабинети със Слави Трифонов. Тогава се ядосах и й се обадих да я питам как е могла да го кажа, а тя ме пита дали не е вярно, защото все пак съм била председател на парламента. Не беше вярно. Не ме интересува това мен“, спомни си Митева. 

На въпрос какво е отношението й към Кирил Петков и Асен Василев тя отвърна, че няма човек от кабинета и парламента, с когото да е в лоши отношения.

„Ние всички извън зала сме много различни“, каза тя.

„Няма как да направим нищо, ако не се обединим. Това, което хората искат от нас е единство и съгласие. Ние и предния път казахме, че заставаме с ДБ. Заставаме и зад Кирил Петков и Асен Василев, въпреки че все още не знаем за проекта им и каква е платформата им“, призна Митева.

По думите й преговорите може да са водени от нея и е редно на масата да седнат хора, които досега не бяха в конфликт.

„Няма да използвам и специализиран транспорт, както и специализирана охрана“, каза тя.

„Има много детайли, които сочат, че заплахата е свързана с мотив. Това, че е пратил сигналът до пресцентъра на Министерство на правосъдието. Човек обикновено се сеща за МВР или интернет“, добави Митева.

„Странно е, че е подаден вечерта, когато бяха големите промени за НСО“, каза Митева.

„Ако е имало заплаха, аз съм била 14 часа ей така в пространството“, добави тя.

Дали вярвам или не на шефа на НСО, той е назначен на тази длъжност и си изпълнява задълженията. Аз съм длъжна да слушам какво говори“, каза тя.

„Наистина има много подслушвани лица, но информацията е конфиденциална. Поканете Николай Хаджигенов и той ще ви обясни, каквото може. Не желая аз да изнасям подобна информация“, заяви Митева относно скандалите с подслушвания.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *