На 9 май Марешки направи нещо неочаквано! Наистина ли е нов човек, или е пратен от…

България отблизо
Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки направи нещо неочаквано! Той се появи  на Червения площад в Москва и присъства лично на Парада на победата над хитлеризма!
Снимката на гордо изправилия се сред московчани политик  бе разпространена преди минути от пресцентъра на партията му.

А в профила си във Фейсбук аптекарят написа:

 

„Поклон пред паметта на десетките милиони войници  от 61 държави, дали живота си на бойното поле,  за да я има днес Европа, за да ни има нас, свободни и независими.  Нямам думи  опиша енергията и емоцията, силата на духа и настроението, когато си в Москва точно на този ден. Усеща се голямата сила  на руския народ, смазал фашизма. Честит празник на всички европейци!“

Постъпката на Марешки буквално хвърли в тъч медиите у нас и някои страхливо пропуснаха този факт, а други го отбелязаха с два реда.

Явно все още не са получени „опорни точки“ как да се тълкува поведението на варненския депутат, който говори едно, после друго, накрая върши трето.

Припомняме, че преди няколко дни шефът на „Воля“ се обяви за излизането ни от НАТО и ЕС и остави медийната върхушка с пръст в уста и положение на дълбок размисъл как точно да реагират. Наложи се Цецко да дава обяснения, че това е невъзможно и че България е неотделна част от ЕС и Алианса. Дори президентът Радев отговори на въпрос на журналисти, че това на този етап няма как да стане.

В очите на българите обаче Марешки тутакси се превърна  в национален герой. Хората бързо му простиха предателствата, лъжите за високите заплати, гравитирането му около ГЕРБ, мераците да влиза в коалиционното правителство и гласуването му в парламента винаги в тон с управляващите.

В момента депутатът и групата му продължават да подкрепят ГЕРБ в парламента, но самият той притичва от време на време до Русия и рецитира проруски лозунги.

Искрен ли е аптекарят, или това е игра, задават си въпроса малко останалите мислещи хора в България.

Дали наистина обича Русия, или просто е захванал някой нов бизнес с горива, или пък е намерил внос на по-евтини лекарства?

Не е ли това предизборен ход за отиването му в Европарламента догодина?

Не е ли договорка с ГЕРБ в българската политика да се покаже плурализъм? Както го направи и Волен?

Не се ли свири по най-чувствителната струна, русофилството на българите?

Не знаем.

Знаем, че Москва не вярва на сълзи, а българският народ на политически пумпали. Но пък лесно се манипулира и гласува.

Ще повярваме на Марешки, когато започне да контрира и бойкотира решенията на ГЕРБ в парламента. И да има собствено мнение. Останалото е театър с много грим.

Като самата снимка…

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “На 9 май Марешки направи нещо неочаквано! Наистина ли е нов човек, или е пратен от…

  1. Аз не вярвам на циркаджии..ако е такъв да се покаже като такъв… а не да е на два стола не става аз не вярвам !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *