Невероятна „щедрост“! Вижте какви помощи отпускат на безработни семейства с деца!

България отблизо

За нова мярка за подпомагане на семейства в неплатен отпуск по време на извънредното положение във връзка с разпространението на COVID-19 у нас заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Премиерът Бойко Борисов откри брифинга. „Позволете ми да ви кажем мерките, които сме взели за хора с реални проблеми. Г-жа Сачева ще разкаже, аз ще обобщя“. Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева заяви: „Разработихме последна мярка – възможност за отпускане на еднократна помощ за родителите в размер на 375 лева. Тя ще се отпуска, когато двама родители или самотен родител ползват минимум 20 дни неплатен отпуск или когато не получават социални помощи и са изчерпали възможността за платен отпуск“.

„Помощта ще е налична от следващата седмица, най-късно вторник. Отделили сме около 20 млн. лева за това. Идеята е за двучленно семейство да се вземат 610 лева, което е минималната работна заплата. Ние подкрепяме работещите родители и тези, които нямат друга възможност да получат средства, поради факта, че не могат да гледат децата си“, добави министърът.

Относно мярката 60/40, Сачева заяви: „Само вчера има общо 2016 подадени заявления за почти 30 хил. работници и служители. Това е за 9 дни. Така отговаряме на редица критики дали мярката работи или не. За трети пореден ден имаме и намаляване на броя на хората, които се регистрират като безработни“.

375 лева за безработен самотен родител с деца!

Аферим! Евалла! Машалла!

Ако родителите са двама 610 лева общо!

Сачева скоро ходила ли е на магазин?

Виждала ли е цените?

Как родители с две деца ще успеят изобщо да живеят, дори само на хляб и мляко един месец с 600 лева?

А един самотен родител с две деца с 375?

Това направо е фантасмагория!

Или пълна подигравка!

Голямо подпомагане, голямо нещо!

Спрете да се гаврите с народа!

Оставете го на мира!

 

 

Tagged

1 thought on “Невероятна „щедрост“! Вижте какви помощи отпускат на безработни семейства с деца!

  1. То че е подигравка,подигравка е…Само не разбрах как две по 375 лв стават 610 лв !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *