Сачева: Като нямате работа, отидете на село! Там има достатъчно!

България отблизо

Имаме увеличаване на процента за безработица от петък над 7100 човека, от тях над 5000 са посочили като причина коронавируса. Разбираемо е, завърши зимният сезон, много наши сънародници се върнаха от чужбина, тъй като са загубили работните си места.

Те също имат право да получават обезщетение в нашата страна, за завърналите се има таван на обезщетенията, те са договорени. Това заяви в предаването „Беновска пита“ Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

„Но има и друга страна на извънредното положение – от началото на извънредното положение 7500 безработни са постъпили на работа, като възможностите, освен колцентрове, логистика, има много възможности и в селското стопанство.

Днес бе споменато, че регистрирани безработни ще могат да работят в селското стопанство, като ще могат да получават възнаграждения и компенсации за безработица“, посочи Сачева, като добави, че има търсене на работна ръка и в транспортния сектор.

Б.Р.

Не ви ли звучи познато това?

Явно който и да се изкачи на отговорен пост в ГЕРБ, се заразява от мисленето и стилистиката на Вожда!

Помните времето, когато Борисов пращаше вишистите да пасат овце. А останалите да садят картофи.

В селскостопанската работа няма нищо лошо, но в момента безработни остават квалифицирани хора. Програмисти, финансисти, специалисти по маркетинг и хардуер, психолози, инженери и всякакви специалисти.

Кому е нужно да подготвиш едни ценни кадри, а после да ги пратиш при овцете?

Нали след време пак ще ни трябват, но те вече ще са изгубили рутината си и няма да стават за нищо?

И защо Сачева не даде нагледен пример и не отиде да дои козички някъде, ами стои на държавна служба и  да лапа четирицифрена заплата?

Впрочем вижте какво посъветва българите още преди пандемията ТУК

Tagged

2 thoughts on “Сачева: Като нямате работа, отидете на село! Там има достатъчно!

  1. Айде стига глупости! Майка ми е в чужбина под карантина са,но работят! Вие побърках те народа масово останаха без работа как да живеят тези хора без пари … Майките с бебетата немогат да излязат писна ми вече от вас ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *