Шойгу: За Запада ще е по-добре да не се забърква с Руската федерация

България отблизо

Оръжията, с които разполага Русия, имат за цел да покажат на Запада, че е по-добре да не се забърква с Руската федерация. Това каза министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„Ако говорите за Запада, тогава те казаха много различни глупости напоследък. Според мен те са така: Станах сутринта и погледнах – защо днес ще изтърся нещо подобно Сега относно разполагането на ядрени оръжия в Космоса, след това заплаха за това, след това – това. Слушайте, днес беше ясно, ясно отговорено: ние имаме това оръжие, то трябва да представлява не само заплаха за вас, но трябва да привлече вниманието, защото е по-добре да не се забърквате с нас“, каза още Шойгу.

По време на обръщението си към парламента президентът заяви, че всички планове в областта на въоръженията, обявени в обръщението към Федералното събрание през 2018 г., са изпълнени или са близо до изпълнение.

Хиперзвуковите ракетни комплекси „Кинжал“ и „Циркон“ вече се използват в специална военна операция, на бойно дежурство са хиперзвуковите междуконтинентални ракетни комплекси „Авангард“ и лазерните комплекси „Пересвет“, провеждат се изпитания на крилатата ракета „Буревестник“ и безпилотния подводен апарат „Посейдон“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *