Невероятно! ДПС се обявиха за борци срещу ГЕРБ и предизвикаха ПП

България отблизо
Лидерът на ДПС Мустафа Катарайъ протегна дългата ръка на движението към всичкипартии в Народното събрание и призова за диалог между всички. Той се скара на „Продължаваме Промяната“, които заявиха, че народът им отредил място на опозиция в 48-мото Народно събрание и заяви, че всички депутати са отговорни и трябва да работят, за да се справят с кризите. По думите му ДПС били истинската опозиция на ГЕРБ през последните 12 г. и се борили с модела.

„Призоваваме да се седне на масата за преговорите най-отговорно и категорично. Лесно е да кажеш, че с някои никога и изобщо няма да работиш. Лесно е да рисуваш в черно образа на опонент. И ние лесно можем да го направим. Можем лесно да посочим, че през последните 12 г. единствено ДПС бяха истинска опозиция на ГЕРБ. И продължаваме да се борим по места с модела ГЕРБ, но с други изпълнители. Не искаме да сме с ГЕРБ, да сме с управляващите през последната година и половина“, заяви Карадайъ.

„Можем лесно да кажем всичко това, но няма да го направим, защото сме отговорни. Политиката е преди всичко отговорност. Тя е изпитание и избори, които трябва да правим в името на хората“, допълни още Карадайъ.

„Основна задача на всички политици и институции е да решим проблема с липсата на диалог, за да можем да отговорим на предизвикателствата, които стоят пред нас. Отговорността е на всички. Лесно е да кажеш, че избирателите са ти отредили място на опозиция, но това е безотговорно. Избирателите са ни избрали, за да се справим с кризи. Отредили са ни място и очакват от нас да положим всички усилия зимата да не ни донесе още кризи в условия на студ, мраз и неясно утре. Ние сме честни пред себе си и цялото общество. Открити сме в поставянето на проблемите, готови сме на диалог в името на гражданите“, заяви лидерът на ДПС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *