Необикновени руски ракети удариха Киев! Украинските експерти в паника

Свят

Руските сили са започнали да превръщат противовъздушните ракети С-400 в балистични ракети, увеличавайки техния обсег. Такава модификация ги прави необикновени, защото дава възможности, каквито традиционните ракети нямат. Например, такива ракети могат да ударят целта от всяка точка и от всяка посока, която бъде определена от руското командване. Това обърква западните системи за противовъздушна отбрана и те не могат да реагират навреме на заплахите.

Това е заявил военният експерт Алексей Гетман, цитиран от украинското издание „Фокус“.

 

Според него руските военни са могли да използват такава необикновена модифицирана ракета при атаката срещу Киев на 11 ноември.

„Русия може да е тествала новото оръжие, нанасяйки единични удари по украинската столица“, казва Гетман.

Той също така отбелязва, че руските сили по-рано са извършили подобни модификации на ракети С-300. Явно сега се опитват да направят същото и с ракетите С-400, за да увеличат обсега им на повече от 400 км.

Гетман посочва, че за противодействие на балистичните ракети на противника е необходимо да се използват зенитно-ракетни системи, предоставени от партньорите, но и те не са достатъчно ефективни срещу тези нови руски ракети.

Военният експерт обаче подчертава, че сега е нужно да се съсредоточи вниманието върху комплексите Terrahawk Paladin и Gepard, които ефективно унищожават дронове-камикадзе, тъй като противникът ги използва активно заедно с ракетите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *