Неочаквано и ДРЪЗКО: Иран нанесе РАКЕТЕН удар по САЩ! Ето каква е ПРИЧИНАТА!

Свят
ИРАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА

На 22 септември, в иранския град Ахваз , четирима въоръжени терористи откриха огън с автомати, по зрителите и участниците в тържествен парад. Бяха убити 30 души, а 54 получиха различна степен на наранявания.

Нападателите бяха унищожени. А тайните служби на Иран установиха, че следите водят към ислямска групировка в Сирия. И то в област, контролирана от САЩ, под прикритието на борба с тероризма.

И в отговор, днес Иран нанесе ракетен удар по щаба на ислямските терористи, които устроиха кървавата баня в град Ахваз. Освен ракети, иранците са изпратили и бойни дронове, които да ликвидират всички наземни цели по пътя си. И да унищожат напълно щаба на терористите.

Проблемът е, че този щаб и територията около него е била пълна с американски „инструктори“. Значи всъщност, Иран нанесе ракетен удар по САЩ. Без да се бои от последствията.

Защо Иран не се бои от последствия? Ами много просто. Щабът на терористите е бил унищожен на разстояние 570 километра от точката на изстрелването на ракетите. По този начин, персите ненатрапчиво показват на САЩ, че за техните технологии, очевидно са достъпни и по-далечни разстояния.

По-нататък Техеран оповести, че са били унищожени щабът, командната инфраструктура, базата на групировката, и няколко десетки терористи. Но тези ракетни удари на персите, нанесоха поражение и на още някой, много по-значителен играч от терористите. Това, разбира се, са САЩ.

На първо място, защото по контролираната от янките територия, се изсипват ирански ракети. При това, без американците да ги видят. Или да се опитат да ги свалят.

Така, военната репутация на Вашингтон понася сериозен удар. Който се усилва от смешния маниер на янките, сами да вдигат пушилка за онова, което става около тях. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео веднага изрева, цитиран от tsargrad.tv, че този ирански удар е „безразсъден, опасен и изострящ ситуацията“.

Въпросът е, защо американците се сещат, че ракетните удари са „безразсъдни, опасни и изострящи обстановката“, чак когато ракетите започнат да валят по техните собствени глави? Не е ли, защото тогава страхът ги кара да мислят по съвсем друг начин? Но това, както е да е.

Веднага след Помпео, проплака и официалният представител на Пентагона Шон Робъртсън. Той направо си призна, че „такива удари могат да поставят под заплаха сили, които водят активна борба с Ислямска държава в Сирия. Изстрелването на всякакви ракети, без да бъдат предупредени силите, които са в Сирия представлява голяма опасност за тях, казва Робъртсън.“

Е питаме се, кои сили могат да бъдат толкова близо до щаб на терористична групировка в Сирия, че да пострадат. Това явно са въоръжени армейски поделения на САЩ. Защото техните политици реват най-високо. И защото щатските военни, които са се намирали съвсем близо до щаба на терористите в Сирия, не са го унищожили. А уж се борят с терористите.

Следователно, янките са били там като инструктори, които обучават терористите. Иначе няма как да са били толкова близо до щаба на терористите, че да пострадат от ударите на иранските ракети, заедно със самите ислямисти.

Лошото за Щатите е, че тези точни ракетни удари на Иран, веднага поставят под въпрос заплахите на Белия дом да накаже Иран. Защото балистичните ракети на Иран, също както балистичните ракети на Северна Корея, могат да стигнат чак до територията на САЩ.

Има и още нещо. Другият, който веднага губи позиции в Сирия, след тези ирански ракетни удари, е Израел. Защото Иран доказа, не само че има ракети, не само че може да ги ползва много точно и по предназначение, но и че даже американците не могат да прехванат и унищожат тези ракети. Дори, когато те летят право към техните войници.

Това съвсем обезсмисля всичките напъни на Тел Авив да бомбардира ирански военни обекти в Сирия. И прави продължаването на израелските бомбардировки по ирански обекти, твърде опасно занимание.

Сега, тези израелски бомбардировки са забранени и от Москва. След абсолютно глупавата постъпка на Тел Авив да унищожи руският разузнавателен самолет Ил-20.  Забранени са и от Иран.

Което на практика означава, че Русия и Иран поставиха Големия брат и малкото му братче, на мястото им. И им показаха, че всяко своеволие, оттук нататък ще бъде наказвано, както подобава.

Владимир Путин го каза в прав текст : „Ще бъде освободена всяка педя сирийска земя. От терористите и техните помагачи.“

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Неочаквано и ДРЪЗКО: Иран нанесе РАКЕТЕН удар по САЩ! Ето каква е ПРИЧИНАТА!

  1. Какво да си говорим за американска политика като тя е ясна от едно време и не се е променила – американски империоализъм, който да диктува на света какво да прави и да го контролира. Всички войни в близкия изток и потока бежанци към Европа са дело на американската политика. Единствената война, която може би бе извършена с цел спасение беше тази на Ирак срещу Кувейт, но и тя не е била без замисъла за петролна изгода на САЩ. Всичко друго е разруха, при която страда невинно население и се отключиха потоците бежанци – къде за спасяване, къде от икономически интередс, къде за тероризъм и ислямизация на Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *