Нидал Алгафари се жалва: ГЕРБ направиха голяма грешка, затова Радев пак е президент!

България отблизо

“Издигането на проф. Анастас Герджиков за президент, подкрепен от партия ГЕРБ, стана много късно, и това го отчитам като голяма грешка.

ГЕРБ и инициативният комитет му предложиха в последния момент, нямаше време да се направи кампания както подобава. Нямаше дори и достатъчно финансови средства, както разполагаха от другата страна, и въпреки всичко професорът се представи достойно“.

Това заяви пред actualno.com Нидал Алгафари, който беше част от Инициативния комитет, издигнал двойката Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент. Двамата събраха 733 791 гласа или 31.80% подкрепа на балотажа срещу Румен Радев и Илияна Йотова.

Той обясни причините, заради които е подкрепил ректора на Софийския университет в президентската надпревара.

„По време на предизборната кампания за президент трябваше да се покаже, че има няколко варианта на политика в президентската институция. Едната, в продължение на пет години, я видяхме какво може.

Тя беше на приливи и отливи и по-скоро станахме свидетели на това как президентът мълчи и му беше все тая дали го има или го няма. Едва през последната едно година от неговия мандат той се активизира. Той пое и стана лидер на опозицията срещу старото правителство и това от своя страна доведе до разделението, което се случи през последните месеци.

В този смисъл искам да кажа, че трябваше да има и друг вариант на изборите, друг човек, който да потърсим и който да се опита да обедини, а не да разделя хората.

Освен това нашият кандидат трябваше да бъде изваден от духовността, който да има опит в събирането, а не разделянето. Това бяха причините, заради които аз и инициативният комитет, който създадохме, решихме да дадем доверието си на проф. Анастас Герджиков“, обясни Алгафари.

Припомняме, че Алгафари забравя да спомене, че над 60% от българите бяха привърженици на президента Радев и искаха той да стане отново президент. Защото Румен Радев олицетворяваше желанието на хората за промяна

„Не бих казал, продължава Алгафари, че следващата година ще бъде годината на промяната. Какво ще променят новите управляващи? За да се случи такава изобщо, трябва да се промени манталитетът на средностатическия българин. Всички говорим, че сме против корупцията и, че искаме да се борим срещу нея. Само че забравяме, че самите ние корумпираме. Например: аз съм този, който ще извади 5-10-20-100 лв на полицая и ще му ги връча.

Аз съм този, който ще се опитам да бутна нещо в ръцете на някой чиновник, защото съм нарушил закона. Докато искаме да ни се размине, дотогава ще има корупция.

Когато казваме, че искаме по-чист град, със сигурност не кметът или кметицата са тези, които замърсяват. Ние сме тези, които си хвърляме където и каквото си поискаме, ние сме тези, които сме готови да обвиним всеки, но не и себе си. Това ще е така докато не разберем, че промяната първо трябва да се случи в нас“, заяви той.

Tagged

1 thought on “Нидал Алгафари се жалва: ГЕРБ направиха голяма грешка, затова Радев пак е президент!

  1. Този социален паразит, който не е дал един грам принос за страната, а смуче грешни български пари,ни дава акъл. Абе, смучещо насекомо, малко срам поне няма ли в тъпата ти тиква, та да си по-малко нахален и противен?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *