Николай Ненчев хвърли бомба! Жената на президента била…агент на чуждо разузнаване! А Радев щял да „счупи“ държавата

България отблизо

„Говорим за хипотеза, която обаче не е изключена. Записите с Румен Радев и с Цанко Стойков е възможно да са направени от чужди служби, тъй като държавният глава не ги е получил. Възможно е Десислава Радева да е агент на чуждо разузнаване“.

Това заяви пред БТВ бившият военен министър Николай Ненчев.

„Много притеснително беше поведението на Румен Радев при награждаването на Николай Малинов от Владимир Путин в Русия. Той заяви, че не е разполагал с подобна информация, а след това дори не настоя и разследване. Десислава Радева е назначена във ВВС малко след моето постъпване като министър на отбраната. Никога не съм се интересувал от личните отношения. Имах добро мнение за ген Цанко Стойков, но вече подлагам под съмнение качествата му, защото очевидно се прави опит за прикриване на информация. Много добре познавам и неговия глас, и този на президента от записите“, каза още Ненчев.

Той допълни, че ще бъде опасно за живота и здравето на хората, ако Румен Радев успее да „счупи държавата“ и да назначи служебен кабинет. По думите му тогава най-вероятно ще направи всичко възможно, за да прикрие разследването на главния прокурор Иван Гешев срещу себе си.

 

Впечатление ми прави, че се искат две неща от Конституционния съд. Първото е може ли да се разследва президентът и второто е да се направи тълкуване на изречението за държавна измяна. Второто ме притеснява много повече, обясни бившият военен министър.

 

„Държавна измяна е, когато държавният глава се постави в услуга на чужди държавни интереси. Ако това нещо е било засечено от чужди разузнавателни служби, няма как президентът да бъде уведомен. Проблемът с назначаването на Десислава Радева не е толкова правен, колкото морално укорим. Аз не искам да се меся в личния живот на президента. В закона има текст, в който се казва, че ако няма подходящо лице, този пост може да бъде зает и от цивилно лице. За мен по-големият проблем е, че има основание да се твърди, че има укриване на документи“, добави бившият министър.

„Ако нещо ме безпокои, това е, че има много тежка война между институциите. Румен Радев работи за разтурването на този парламент и в тази тежка война може да се окаже, че той ще управлява еднолично държавата примерно 6 месеца. Тогава ще може да се потули това разследване на прокуратурата. Ако трябва да избирам между неработещ парламент и управление на един непредвидим президент, ще избера първото. При едно служебно правителство президентът ще овладее всички лостове и служби на държавата, което за мен няма да е никак добре“, категоричен бе Ненчев.

Tagged

1 thought on “Николай Ненчев хвърли бомба! Жената на президента била…агент на чуждо разузнаване! А Радев щял да „счупи“ държавата

  1. За ДЕСИСЛАВА НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е БИЛА АГЕНТ,НО ЗА ЖЕНАТА НА СТОЯНОВ от СДС Е ЧЛЕНУВАЛА В ЩАЗИ!!!Спри са бе ТРУДОВАК?Поздрави от другаря ти ЛИЧЕВ-КОМАНДИРА ТИ-ДЪРТ КОМУНЯГА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *