Никола Минчев е готов да се „жертва“ за „Продължаваме промяната“ и да стане премиер в евентуално правителство!

България отблизо

Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ДПС или „Възраждане“, очевидно вървим към избори. Ако го връчи на някоя от другите парламентарни групи, тогава шансът да с състави кабинет е налице. Това каза пред БНТ Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“ (ПП).

Той уточни, че това ще стане, ако Радев връчи мандата на БСП или „Демократична България“ (ДБ). По думите му, ако го даде на „Има такъв народ“ (ИТН), това няма как да стане.

Със сигурност ще положим сериозни усилия, за да има кабинет в рамките на този парламент с третия мандат. Най-важното в момента е да има работещ парламент“, заяви Минчев.

„Най-важното за „Продължаваме промяната“ не са личните постове. Най-важна е програмата“, отговори той на въпрос дали е възможно да има правителство, на което начело не е нито Кирил Петков, нито Асен Василев.

Относно това дали той би застанал начело на кабинет, Минчев отговори: „Това би било решение на ПП. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. На първо място е програмата“.

„Ние категорично сме отбор и решаване екипно тези въпроси. Но този въпрос не е належащ и не сме го обсъждали“, добави той.

На въпрос дали Америка е натискала ПП да се съюзи с ГЕРБ, Минчев отговори: „Аз лично в такъв разговор не съм участвал и подобен натиск не съм усетил. Моят отговор на този въпрос е „Не“.“

По отношение на скъсването с енергийната зависимост от Русия, Минчев обясни: „Няма да ни оставят в студена зима. България в рамките на Европейския съюз (ЕС) ще се справи със зимата, която ни престои, по същия начин по който и цяла Европа“.

Бъдещите избори са евентуално изход, ако в този парламент не може да се сформира мнозинство, което да застане зад сериозни реформи“, посочи бившият председател на Народното събрание (НС). Той посочи, че разговор с „Демократична България“ за обединение с ПП не е воден.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *