Нинова към Радев: Вие лепнахте петно на президентската институция!

България отблизо

Темата за Украйна бе употребена и бяха хвърлени обвинения по правителството и по мен персонално. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънредна пресконференция.

„Знайни и незнайни герои, коментатори, организатори, хора, които никога не са чували какво е международен договор за износ на оръжие, лъжеха. Мълчахме и не желаехме да поднасяме на народа ни скандали, когато той има нужда от хляб и ниска цена на тока“, каза Нинова.

 

По думите ѝ обаче всяко търпени си има граници.

„В едно свое изказване президентът Радев ме призова да обясня на българите и миролюбивите леви хора как така изнасяме оръжие. Реших да удовлетворя този призив на президента и да кажа на всички граждани за какво става дума.

Може да се премълчава, когато лъжата идва от хора, които нямат представа, но не може да се мълчи, когато тази лъжа се институционализира. Това бе показано преди няколко дни от секретаря на президента, когато той публикува един документ“, каза Нинова.

Тя припомни пост на секретаря на президента Димитър Стоянов, в който той твърди, че Министерство на икономиката е сключило договор за износ на оръжие към Украйна през Саудитска Арабия.

„За каква умишлена манипулация става дума и за какво петно по президентската институция става въпрос“, каза Нинова и показа въпросния документ в неговата цялост.

Това е писмо от директора, вече бивш, на ВМЗ Сопот до директорите на ВМЗ Сопот за сделка от служебния кабинет на Румен Радев със служебен премиер Стефан Янев. Става въпрос тя да се прехвърли прехвърли от 21 на 22 година“, обясни Нинова.

„Президентът ме призова да говоря, ето говоря, време е и аз да задам няколко въпроса. Ние като ръководство и правителството – новото, свършихме своята работа. Тази сделка е спряна, тя никога не е виждала бял свят. Сега питам как президентът ще изчисти това петно от президентската институция, което секретарят му лепна“, завърши Нинова.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че президентът Румен Радев е приключил с цикъла с консултации с партиите, като няма да проведе с „Продължаваме промяната“ и БСП, а директно ще връчи първия мандат.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.