Нинова разкри кошмарен заговор с Паметника на съветската армия

България отблизо

„Инспекторатът към Министерство на културата се е произнесъл, че това събаряне е незаконно. Там пише, че незабавно трябва да бъде спряно. Този документ е скрит от цяла България и продължава варварското рязане на Паметника на Съветската армия. Това е грубо нарушаване на законите. Това иска някой да носи наказателна отговорност.

 

Няма да оставим това така. Отрязаните части от паметника стоят на скришно място. Предварително е трябвало да се вземе решение къде ще се местят след това рязане. Абсолютно погазване на законите, диващина и варварство е това, което се случи с паметника. Сигнализирали сме вече българската прокуратура. Ако трябва, ще сигнализираме международни институции. Нали бяхте за правова държава, върховенство на закона, за съдебна реформа? Погазвате всички закони, газите Конституция, закони и българския народ. Единственият изход от тази работа е да си ходите. Всеки ден става по-лошо и по-лошо“, каза лидерът на социалистите.

 

И отново се обърна към сглобката: „И пак ги питам тези евроатлантици: Борисов, Кириле, Христо – това ли ви е евроатлантизма, нали бяхте за правова държава, нали бяхте за върховенство на закона, нали за съдебна реформа? Погазвате всички закони, всички подзаконови нормативни актове, газите Конституцията, закони и българския народ и единственият изход е да си ходите. Защото всеки ден оставане става все по-лошо и по-лошо“, повтори лидерът на БСП.

В отговор на въпроси не медиите за спряното интервю на руския посланик Митрофанова по БНР Корнелия Нинова посочи: „Международният ефект от спряното интервю в БНР очакваме, но виждаме българският – хора с различни политически цветове, Съюза на журналистите, независими хора, хора на изкуството вече се изказаха: Недопустимо е политик да се меси в свободата на медиите и то толкова грубо, цинично и показно. И ние изразихме тази позиция веднага“, заяви лидерът на българските социалисти.

„БСП оставаме единствената алтернатива на това, което виждате вътре. Казах вече – ние може да бъдем част от хулигански прояви, унижаване на Парламента, налагане на диктатура, не можем да бъдем част от това. Ние сме сериозна партия, с парламентарен опит и отговорност към България. Не можем да допуснем да влезем вътре и допуснем да се бием“, посочи Нинова.

Лидерът на БСП бе категорична, че става дума за пълзящ фашизъм и налагане на диктатура, начинът по който се законодателства, насилието и натискът, с който се приемат законите, неглижиране на медии, посягане на свобода на слово, неглижиране на опозиция. „Може ли Росен Желязков да откаже да даде почивка по искане на парламентарна група? Кой, правилник, Росене, спазваш като председател на НС? Има ли закони и правилници в тази държава?, реагира тя.
БСП ще влезе за големия бюджет в пленарна зала, стана ясно от думите й.

Пред медиите лидерът на БСП отново подчерта: „Позицията на БСП за Конституцията остава непроменена – отказ от национален суверенитет чрез двойното гражданство, посегателство върху прокуратурата и овладяване на прокурорската квота, става политическа прокуратура, която ще служи на политически интереси – нищо от това не можем да подкрепим“, заяви Корнелия Нинова.

И призова: „Излезте и протестирайте, ето днес има протест пред Народното събрание, пред Столична община, имаше протест пред Паметника, обръщаме се към хората: Подкрепете ни, защото сме 23-ма, имаме нужда от подкрепа, за да направим реалната промяна на това, което става в България“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *