Бойко Рашков: Човекът, изтеглил парите за АМ „Хемус“ получил два джипа за награда!

България отблизо
”Къде беше тази прокуратура май месец? Това, което разследва МВР е дали има, или няма престъпления при АМ ”Хемус”? А то има – аз ги наричам престъпленията на века“.
„С такова отклоняване на бюджетни средства, използвани са едни предварително измислени механизми. Освен това получаваме информация, че при изграждането на първите няколко лота, е ставало с недостатъчни средства, а авансът от правителството на ГЕРБ е отишъл някъде – в партийни каси, в чужди джобове или в чужбина.”

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването „Лице в Лице“ по БТВ.

 

„Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито магистралата е готова“, каза вътрешният министър.

 

„Пита се в задачата защо тази прокуратура не започна разследване преди да се формира служебно правителство, за да разбере има ли престъпления, които са извършени във връзка със строителството на автомагистрала „Хемус“, посочи той.

 

По думите на Рашков обвиняемият за изнасянето на парите, предназначени за изграждането на АМ „Хемус“, е имал две условия, за да направи самопризнания: “Прокуратурата да не протестира мярката за домашен арест и да остане вкъщи, което е допустимо и не е нарушение на закона. Съдът е приел, че тази мярка е достатъчна. И ако му се наложи да отиде в чужбина, евентуално прокуратурата да му разреши. Това са неща, които са ежедневие. При наличие на предпоставки, споразумение може да се случи и то улеснява процеса. Освен това самият обвиняем да получи по-либерално наказание.“

 

„Този човек, обвиняемият, той е един от тези възлови лица, които може да ни доведе по късия път до онези 60 милиона. Дали са при известни политически лица, или не? Един друг участник е получил като подарък два джипа. Той е от банката. Той е един обикновен граждани, който се е съгласил да участва.“, разкри още вътрешният министър.

 

Рашков потвърди, че ако конкретното лице беше направил самопризнанията МВР е подготвила три екипа, които да проследят посоките на престъпленията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *