Нинова скочи на сглобката: Докога ще лъжете този нещастен народ?

България отблизо

Скандалите помежду им са за разпределяна не власт, пари, постове. Никой не мисли за народа.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

„Понеже се скараха как да си разпределят постовете, почнаха скандалите за корупция. Например нашият кандидат е по-добър от вашият“, коментира Нинова.

 

Нито една от целите на сглобката, не се изпълнява. Техните цели бяха Шенген, Еврозоната, Планът за възстановяване, Съдебната реформа. Нито едно от големите желания не се осъществи“, каза още лидерката на БСП.

Тя коментира и бюджета. „В този бюджет съществува само счетоводство, няма никаква политика. Дават се повече пари за различни браншове, но качеството се понижава.

Виждате при образованието. Качеството не е на ниво. Ние сме „за“ да даваш пари, но да се увеличи качеството. Учебниците да се ревизират, да са по-разбираеми.

Също здравеопазването. Тоест. пари срещу някаква качествена промяна“, коментира още тя.

Част от предложенията на Асен Василев и правителството за бюджета, ще подкрепим, те са като нашите, например за минималната работна заплата„, заяви Нинова.

Тя коментира и печалбите на банките. „С призиви няма да стане, трябва здрава ръка. Вчера сигнализирах Асен Василев за огромен проблем.

Решихме преводите на заплати, стипендии да се изплащат по банка. Решението е от юли, сега сме декември, но няма нито един човек в България, който да има такава сметка.

Министерството на финансите и банките си играят с хората. Всеки намира начин да се измъкне и вместо да се помогне на работещите хора, на социално слабите, помпат банките. Има внесен закон за публичните услуги, но той стои на трупчета.

Важно е какъв е приоритетът. На тях приоритет им е да си преразпределят държавата„, заяви Нинова.

Относно „Лукойл“, тя смята, че казусът е от една страна ГЕРБ и ДПС, от друга страна ПП-ДБ, който се карат как да си го разпределят. Тя припомни, че дерогацията е до септември 2024.

По отношение на предложението за „въздушен Шенген“, лидерката на БСП коментира: „Подигравка, трохи, унизително за България, да не го приемат в никакъв случай„.

По думите ѝ от Европа трябва да разберат, че не сме втора категория хора. По никакъв начин не трябва да се поддават на това от правителството.

Тя коментира и промените в Конституцията, според нея ще се създадат по-големи проблеми, отколкото настоящите. „Тези хора посягат на основите на държавността, не просто да си играят на конституционалисти“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *