Нова ДАЛАВЕРА се вихри във ВЛАСТТА ! СЕНЗАЦИОННИТЕ подробности ще ви ШОКИРАТ!

България отблизо

Всички отдавна се чудим защо партиите, които идват на власт, не правят нищо добро за България.

За този „феномен“ има най-малкото две причини. Едната е, че откак попаднахме в орбитата на нашите извечни врагове англосаксонците, политическите и икономически решения за развитието, или по-скоро за унищожаването на България, се вземат от много тесен кръг хора, които са назначени с прякото участие на американското посолство и следват неотклонно интересите на Вашингтон и Брюксел. Без значение какво иска суверенът на властта – българският народ.

Другата причина си е чисто нашенска. Откак започна тъй нареченият „преход“ към „пазарна“ икономика и се развихри безмилостният, пладнешки грабеж на националното богатство, хората, които влизат във властта си помислиха, че всичко е пари. И всичко е сделка. И че трябва да си голям мошеник или да си обграден с мошеници, за да успееш в сделките. И да сложиш лъвския пай от парите в джоба си.

Та, втората причина за разрухата на България е, че „политиците“ възприеха властта като сделка. Като начин да натрупаш милиони и милиарди от мизерията и страданията на българските граждани. Защото сделките предполагат пренебрегване на националните интереси. Така властта в нашата страна се превърна от служене на народ и родина, в обслужване на определени финансови и олигархични интереси.

Именно такава сделка се подготвя и сега. Сделка зад гърба на народа. И въпреки неговите коренни интереси. По непотвърдени данни, са започнали разговори между вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на СДС Божидар Лукарски за обединяване на СДС с трите патриотични формации.

Понеже стана голяма клечка и вицепремиер, НФСБ на Валери Симеонов получи сградата на „Раковски“ 134, където се помещаваше централата на СДС. Получи я законно. Но по законите, писани от такива като него.

Хората на Лукарски трябваше да напуснат апетитния имот. Но с великодушната протекция на Валерката, те бяха оставени в няколко стаи.

И така, от дума на дума, двамата партийни шефове на почти несъществуващи партийки се прегърнаха в центъра на София. И, според слухове, започнали да обмислят обединение между патриотите и най-дясната част от българския политически спектър.

И ето ви сделката. СДС може да получи възможност да влезе във властта. Защото нека не забравяме, че ние, обикновените хора не си избираме управляващите. В България е широко разпространен изразът „вие си ги избирате управляващите, значи сега ще си ги търпите.“ Само че ние, народът, изобщо не избираме управляващите. Те се самоизбират. С различни изборни манипулации, хватки и трикове. И със заповед „отгоре“. От Брюксел.

Така че нищо чудно да видим хората на Валери и в следващото народно събрание. Стига той да слушка Бойко и чичковците от ЕС и НАТО. А заедно с него, във властта ще се окажат и неговите приятелчета от СДС. Така патриотите ще легитимират себе си като проевропейско обединение, защото партийката на Лукарски е член на Европейската народна партия. А СДС ще получат отдавна мечтания достъп до министерските постове.

Интересното е, че без въобще да са подписвали някакво споразумение, патриотите и СДС вече предприемат общи политически действия. Така например, докато всички десни партии убеждаваха хората, че Истанбулската конвенция трябва да бъде подписана, то хората на Лукарски се обявиха против тази конвенция. И по този въпрос заеха позиция, сходна с тази на патриотите.

Тъй върви алъш веришът в България. Затова ООН нееднократно обявява, че сме най-бързо изчезващата нация. И голяма доза от заслугите за унищожаването на родината ни, имат точно такива сделки. Които обслужват само интересите на по няколко души в ръководствата на партиите.

Докато останалите и народът се питат защо всичко в страната ни върви от лошо към още по-лошо?!

Ами защото и политиката в страната ни не е политика. А бизнес. Мръсен бизнес на гърба на умиращия  български народ.

Защото дори медиите не наричат „мошениците“ мошеници, а „играчи“. Защото мръсните политически сделки зад гърба на избирателите, се наричат не сделки, а „компромиси“.

Защото „играчите“ си подават топката и си пият кафето, докато обикновените хора гладуват.

Така ще бъде, докато народът не изгони тези неканени гости от държавната трапеза.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *