Нова ЗЛОВЕЩА беда ВРЪХЛИТА България! Вижте КАКВО се СТОВАРВА върху нас!

България отблизо

Ако се има предвид колко пъти започваха и спираха дискусиите в Брюксел, ще излезе, че вече повече от три дни и три нощи, почти като в приказките, продължават официалните и неофициални спорове по въпроса за миграцията.

Лошото е, че резултатите от тези “разговори“ съвсем не са приказни. За нас. Защото от постигнатите „договорености“ става ясно, че дори да няма мигрантска вълна, насочена към България, богатите страни от ЕС ще ни връщат обратно „бежанците“, които те вече са приели в държавите си.

Ами като толкова много обичат бежанците, защо искат да се отърват от тях?

И после, нали най-висшата „ценност“, провъзгласена от Германия и Франция бе да приемаме бежанци до премала. Но…, те не предвидиха, че тази „ценност“ ще се обърне срещу самите тях. По простата причина, че мигрантите не искат да живеят в България. Искат в богатите западни държави.

И затова, стреснати от нескончаемия поток „бежанци“, западняците веднага се отрекоха от своята измислена „ценност“. И я прехвърлиха на нас. Тоест, ние да изпълняваме „ценностите“, които те измислят. Такава е антилогиката на Брюксел.

И така, след като хората в Германия, Франция и Италия си изпатиха от мигрантите и се рагневиха на правителствата си, изведнъж се оказа, че приема на „бежанци“ не е толкова „велика ценност“. Поне не за Запада. А само за новоприетите страни от Изтока.

Но вижте сами какво точно означават техните „постигнати договорености“.

С тържествени фанфари, тази сутрин бе обявено, че в Брюксел вече се били споразумели за „единна политика по бежанците“. Така твърди Дойче веле, цитирано от news.bg. Всички се досещаме, че тази „единна политика“ означава малките държави да изпълняват онова, което им кажат големите.

А големите казват, че лагери за прием на бежанци ще се изграждат по цялата територия на ЕС. Но само в страните, които пожелаели това. И после, мигрантите щели да бъдат разпределяни навсякъде, но само в страни, които били съгласни да ги приемат.

Познайте от пръв път дали Борисов няма да се съгласи да направи лагери за бежанци и дали ще откаже да приема мигранти?!

Но постановката, че лагерите и влизането на мигранти се отнася само за страните, които са съгласни да ги приемат, означава и още нещо. Богатите и силни страни от Запада, негласно ще спрат да приемат бежанци. И ще принудят по-малките страни като нас, „доброволно“ да правят лагери и да приемат мигранти.

Нещо повече. В рамките на европейската „солидарност“, ще започнат да ни пращат и мигрантите, които те вече са приели в своите страни. Това, те наричат „релокация“ на бежанците.

За целта, в Брюксел дори били отделили и някакви средства за справяне с бежанската криза. А това на практика означава, че ще подхвърлят на Борисов някое мижаво кокалче, за да не изглежда принудата съвсем като принуда. А да има вид на сделка. Все едно, ние ви даваме пари, а вие ни вземате мигрантите.

С една дума, приказките на Борисов за борба с незаконната миграция и за изнесени извън границите на ЕС лагери за мигранти, са мижи да те лажем, както казва народът. Единствено вярното в неговите думи е, че ще има „вторично разпределение“ на мигранти в рамките на ЕС“. Което означава, че мигрантите, които идват, ще ги разпределят към нас. И мигрантите, които вече са приети в богатия Запад, също ще ги връщат към малките страни като нас.

Защото Унгария, Чехия, Полша и Словакия няма да се съгласят да приемат мигранти. Нито да изграждат лагери за бежанци. Но Борисов ще се съгласи.

Е, пак ще се оправдава, че „началниците“ от Брюксел го принудили. Че щели да спрат парите за България и ние сме щели да загинем, ако не приемем мигранти. И други подобни Борисови фантасмагории.

Истината е, че ще загинем, ако приемем лавината от мигранти. Които ще влязат в Европа. И другите, които ще ни върнат богатите страни. Защото, за да се отърват от своите мигранти, богатите трябва да ги пратят при нас, нали така?

Истината е, че точно по плана на транснационалните корпорации и защитниците на либералния глобализъм като Меркел и Макрон, Европа постепенно се превръща в мигрантско гето. Западът вече се превърна. Сега искат да превърнат и Изтока в гето.

А децата ни ще изчезнат, залети от вълната на чужди религии и чужди нрави.

Това ни подготвя ЕС. Това ще изпълнява и Борисов.

Защото ако искаше да се противопостави, щеше отдавна да спре да „сътрудничи“ със Запада. И щеше да възстанови братските ни отношения с Русия.  А вместо това, той отново спря проектите АЕЦ „Белене“ и Български поток. И загуби подкрепата на единствената държава, която може да ни спаси.

Няма ли най-накрая тези, които гласуват за Борисов да проумеят, че гласуват против децата и внуците си?  И против България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Нова ЗЛОВЕЩА беда ВРЪХЛИТА България! Вижте КАКВО се СТОВАРВА върху нас!

  1. Ама защо трябва някой да ни спасява!? Ние сами трябва да се спасим като засилим максимално икономическото си развитие! А това означава да нямаме търтеи….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *