Нов скандал в парламента. Ива Митева се опита да изгони Биков за непристоен език и обиди срещу Бойко Рашков. Заместникът на Борисов изплака: Аз съм ви баща!

България отблизо

„Раздвижихте въздуха. Това правите последните 2-3 месеца. Нищо конкретно не чухме, а само чухме това, което говорихте в разни интервюта за последните месеци“, това заяви Тома Биков от ГЕРБ във връзка с дългите словоизлияния в Народното събрание (НС) от страна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на тема подслушвания.

Припомняме, че по време на изслушването на Рашков, той заяви, че Десислава Атанасова трябва да се изказва само по въпроси, които разбира.   Това кой знае защо  обиди Биков, а не нея и той скочи като пред червен плащ.

„Ако сте смел човек, за какъвто се опитвате да се представите, а не сте социалистически милиционер, трябва да излезете и да кажете всичко, а не да мишкувате и да се криете зад закона и да се правите на мъж.

Последните часове харчите по 117 хиляди лева от българските данъкоплатци. Толкова излиза час работа на Народното събрание.

25 години стари милиционери разигравате цяла България със скандали за подслушвания.

Ясно е, че ходихте на закриването на кампанията на „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) и показахте от коя политическа сила сте, а не сте служебен кабинет.

Нещо не сте в час.

Ако сте против да бъде подслушван Васил Божков и агитката му, която бе на протестите, то значи не работите за обществото и държавата“, отсече Биков.

„Започвате работа като ПР на президента Румен Радев, а не като служебен министър“, допълни той.

Тук обаче шефката на Народното събрание (НС) Ива Митева, която е от парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН), го прекъсна и заяви: „На ръба сте на правилника, за да ви изгоня“.

„Не! Не ме гонете. Аз съм баща на вашата парламентарна група“,  опита се да го обърне на шега Биков.

Залата го прекъсна с дюдюкане.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *