Мая Манолова в атака: Назначавате роднини и мъртви души в Общината! Моля ви, нямаме жандармерия, изплака Виктор Николаев!

България отблизо

Кандидат-кметовете за София Мая Манолова и Йорданка Фандъкова влязоха в ожесточен директен предизборен сблъсък в ефира на Нова телевизия днес.

Манолова: Работите само в полза на силните! Колко общински терена заменихте?!

Фандъкова: Обещавате на всички – всичко! Да се явите за кмет не е като да говорите от трибуната на Народното събрание!

Преди да започне самият дебат, двете дами трябваше да отговарят на бързи въпроси от страна на водещите.

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова призна, че не се гордее с организацията при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. „Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин“, сподели настоящият градоначалник.

„Гордея се с контактите си с хората, и което направих като омбудсман. Сама взимам решенията, нямам началник и ментор. „Срамувам се от това, че закъснявам понякога. Особено в кампанията това е голям проблем. Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно“, призна от своя страна Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП.

На въпрос кой се грижи за стайлинга им, двете дами признаха, че сами избират дрехите, които обличат. „Не съм суетна, сама се грижа за себе си“, коментира Фандъкова.

„И аз се оправям сама, но най-ценните съвети са тези на дъщеря ми“, призна от своя страна Манолова.

Един от най-любопитните въпроси бе какво ще работят двете дами, ако загубят изборите. „Никога не съм се стремил към власт и позиции“, призна кандидатът на ГЕРБ.

„Аз съм адвокат, ще работя като адвокат и отново ще защитавам гражданите“, завърши бившият депутат от БСП.

През цялото време на дебата Мая Манолова остро атакува и критикува досегашния кмет Фандъкова, сравнявайки управлението на общината с управлението на БФС – слаби резултати и много корупция.

Няма сила, която да прекъсне говоренето на г-жа Манолова, отвърна Фандъкова, която трудно успяваше да прекъсне яростното говорене на Манолова. „Моля ви се, нямаме жандармерия“, изплака от своя страна Виктор Николаев.

Манолова отново атакува Фандъкова, че не взима сама решенията. Тя показа карта за привилегировано паркиране в София, които са раздадени на стотици бизнесмени от кръга на Борисов и Фандъкова да паркират безплатно в София. Фандъкова контрира, че това не е вярно и я попита колко сигнала е подала прокуратурата за нередности в СОС.

Манолова показа засекретен от Фандъкова доклад за некомпетентно ръководство в счетоводството, конфликт на интереси, назначени роднини, сключване на неправомерени договори, назначаване на мъртви души в общинско дружество. Фандъкова отговори, че лично е изпратила доклада на компетентните органи.

Защо го скрихте от обществото, попита Манолова.

Говорите само с манипулации, отговори Фандъкова./epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *