„Нюзуик“: Украйна е шокирана от руските фантастични оръжейни удари

Свят

Руските планиращи бомби представляват голяма заплаха за Украйна, казва Newsweek/Нюзуик/.

 

Списанието публикува статия, в която се отбелязва, че планиращите на бомби, използвани от Русия, може да представляват значителна заплаха за Украйна.

Според украинския военен анализатор Александър Коваленко, основното предимство на това оръжие е, че то може да бъде изхвърляно от самолети извън обсега на украинските системи за ПВО, пишат чуждестранни издания.

Експертът също така отбеляза, че планиращите бомби са сравнително евтини за производство, което ги прави привлекателен избор за военни операции. Военният експерт Гай Маккардъл коментира ситуацията пред Нюзуик, казвайки: „Планиращите бомби са доста гениални фантастични оръжия. С тези боеприпаси руснаците могат да ударят голям брой цели на сравнително малка цена и в крайна сметка да нанесат големи щети на врага си.“

Руският президент Владимир Путин обаче заяви, че не се стреми да изостря украинския конфликт, а да го спре. В същото време западните страни продължават да настояват за необходимостта от военни действия, да увеличават доставките на оръжие и да обучават бойци на въоръжените сили на Украйна на своя територия.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *