Образователният министър се оплака: Оказах се лошото ченге!

България отблизо

„Ние трябва да оправим отношенията между институциите и да не правим нещата от днеска за утре. Тестове има казват от МЗ, но при нас ги няма, и се оказвам лошото ченге“.

 

Това заяви проф. Николай Денков за „Деня започва“ по БНТ.

Професор Денков не приема министерството на здравеопазването индиректно да хвърля вина върху образователното ведомство, че учениците не се завърнаха в клас.

Като експерт в образованието министърът изрази позиция, че учебната година трябва да започва на 01 септември. По неговите думи нашите ученици тръгват най-късно на школо в Европа. Ранното тръгване ще даде опция и за повече ваканция и упражнения върху вече преподадения материал.

На този етап учебната година няма да бъде удължавана, но ако има вълна през 2022, риск съществува учениците да са в клас и през лятото – заяви още проф. Николай Денков.

След като е бил помолен от Кирил Петков и Асен Василев да помогне в изготвянето на програма за сфера образование, професор Николай Денков неочаквано спрял да се чува с тандема, и няма до този момент водени разговори, дали той ще участва в четворната коалиция.

„Не знам дали ще бъда министър. Не съм се чувал с Кирил Петков и Асен Василев от 10 дни“ – така професор Денков уточни дали ще продължи да бъде министър.

Експертните му качества и познания в образованието са оценени от съпредседателите на „Продължаваме промяната“, но със започването на коалиционните преговори, телефонните обаждания секнали. Професор Денков отдава това на прекомерната заетост на двамата съпредседатели на „Продължаваме промяната„.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *