Обрат! Канят Митрофанова в парламента

България отблизо
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля дали да покани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание. Той коментира темата пред журналисти пред сградата на парламента.

Решението за покана към Митрофанова и Лешуков ще бъде „в зависимост от това до каква степен ще напреднат провокациите на „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС и т.н.“, обясни Костадинов, цитиран от „Дарик“.

 

По думите му „Възраждане“ няма да подкрепи предложението за изслушване на Володимир Зеленски, което ще се обсъди на първия председателски съвет на парламентарните групи в парламента.

 

Той добави, че темите за посланиците на Русия и Беларус, както и за изслушване на Зеленски, са обидни за българските граждани. Във връзка с поканата на БСП за среща на парламентарно представените партии, за да се търси решение за спешни мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината, Костадинов заяви, че от „Възраждане“ няма да участват.

 

Според него тези теми трябва да се обсъдят, когато започне работа парламентът. Той уточни, че основната тема, която трябва да се обсъди в Народното събрание, е тази за бюджета.

 

Новите избори са най-закономерният изход от тази политическа криза, която започна веднага след изборите, коментира още Костадин Костадинов и определи парламентът като „мъртвороден“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *