Опасно! Американски кораби се насочват към Русия! България под прицел? Виж тук:

Свят

Новината за усилване на постоянното присъствие на Военно-морските сили на САЩ в Черно море разбуни духовете в България.

От 17 февруари два военни американски кораба – „Рос“ и „Карни“ се намират в Черно море. Целта, разбира се, е съвсем невинна – провежда се операция за обезпечаване на безопасността в района с цел противопоставяне на усилването на руския военен флот. Независимо от реакцията на командващият 6-ти американски флот вицеадмирал, цитираме : „Присъствието на наши два кораба в Черно море едновременно не е единствено ответна реакция на Русия. Присъствието ни в този важен и стратегически регион показва решимостта ни да укрепим стабилността и безопасността на нашите партньори, членове на Алианса“, общественото мнение е раздвоено.

 

От една страна присъствието на американски военни кораби. От друга страна Русия също обяви, че изпраща в Черно море свои военни кораби, според данни на Министерството на отбраната в Москва.

Каква ли е истината?

Започна се с базите на територията на България.

След разпадането на Варшавския договор се загуби баланса и сега по странен начин се правят опити за възстановяването му, но в един доста по агресивен вид

. Най-вероятно корабчетата не плават насам натам празни, сигурно са балансирани с някакво въоръжение, я танкове, я ракети, кой да ти каже?

Не съм убедена, че може да се гледа на САЩ като на сила, която носи мир по света и си е напълно нормално страни като Русия, Китай и други независими държави, които разполагат със силно въоръжение да се опитват да им се противопоставят. Всички знаем, че в резултат на операции, с намесата на някои от големите военни сили, отношенията вместо да се оправят отидоха към влошаване, говоря за отношенията между сирийската правителствена армия (подкрепяна от руски военни) и Демократичната сирийска опозиция (подкрепяна от американските военни) например.

Какво да очакваме? Как да оценим фактите, че ЦРУ, ФБР и още десетки американски агенции със стотици милиарди бюджет не могат в собствената си страна – Америка, да се справят със серийните убийци? А се опитват да налагат псевдодемокрация и плашат суверенни страни като Русия, Северна Корея, Куба, Иран Китай и т.н и т.н.!

Дали наистина България се намира в най-силния военен съюз на планетата като съюзник на най-силната армия? Спорно е! Където е стъпил американски интерес трева трудно никне! Не забравяйте близкото минало! Сърбия и общо взето цял свят…

Ще се надяваме да се спазва все още съществуващата конвенция, която регламентира преминаването през проливите и присъствието специално в Черно море на военни кораби.

Според нея боен кораб, чиято страна не е от черноморския регион,  не може да пребивава повече от 21 дена в него, и то само по покана на друга страна от региона.

Дано някоя от великите сили  не си е избрала Балканите или морето ни за следващ военен конфликт! Милиардите за военната индустрия искат своя данък в кръв и човешки животи!

Дано се размине!

Ели КОМИТСКА, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Опасно! Американски кораби се насочват към Русия! България под прицел? Виж тук:

  1. Ние, българите, ще станем „пушечно месо“ заради интересите на Кравария! До там ни докараха продажните политици и БЕЗОТГОВОРНИЯ народ, който ги избира на власт!

  2. Много тревожна истина, нооо……..какво да о4акваме следкато на 26.04.2006-та година Г-жа Кондолиза Райс бе в гр. София и Нашите ПРЕДАТЕЛИ управляващи в лицето на Калфин тогава- Външен министър, който подписа договора с въпросната Райс за 4етирите БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ бази забележете……..БЕЗВЪЗМЕЗДНО!!!!!!!!!!!! ги отстъпиха на Американските войски. Тогава президент бе….Георги Първанов, да напомня, 4е когато се УНОЩОЖАВАХА военните НИ ракети, той бе Държавен глава!!!!!!!!!!!!!! Все умници-ИНТЕРЕС4оо ни управляват- НАРОДА сме като овци…..нищо Добто НЕНИ о4аква……..много жалко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Черно морее дълбоко и обемно-може да побере целия световен флот.Жалко за курортите,но ще ги прежалим.

    1. Ебал съм ти курортите,нямам нищо там! Да му мислят Диневите,ТИМ и Митко очите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *