От последните минути: Борисов хвърли картите и призова за избори

България отблизо

Няма сглобка, опозиционните партии дадоха време, за да се случи нещо евентуално. Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след вчерашния избор на зам.-председател на Столичния общински съвет.
По думите му обаче „то не може да случи с такива кметове“.

„Видяхме, че както в държавата, така и там те не могат да се справят, кметът не може да направи мнозинство“, каза той.

 

Борисов обяви, че продължават да се „намират торби с флашки, измами, ако това се окаже така – отиваме на избори“.

Лидерът на ГЕРБ смята, че СОС няма да може да работи въпреки избора на зам.-председатели: „Това са хора, които не могат. Няма кого да подкрепяме.

 

Вчера ако не беше минало това, днес щяхме да сме вече на избори. Време е за избори на кмет„.

„Не са ни давали комисии, ние сме си ги взели. Терзиев ли ще ми дава на мен, внучето на Държавна сигурност, която уби дядо ми„, скочи Борисов.

Противно ми е политическото номадство. Както и че депутати от „Продължаваме промяната“ (ПП) гласуват с „Възраждане“. С никого не сме съгласували подкрепата за избор на председател. За три месеца само слушаме, че някой им е виновен“, добави Борисов.

 

 

Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва. Приемаме последното, което съм му обещал – закона за плажовете, и приключваме„, обърна се лидерът на ГЕРБ към намиращия се в близост пиар на „Промяната“ Найо Тицин.

„Сега Асен Василев в Щатите не си приписва заслугите за бюджета и за законите, които приехме. Дали Румен Радев (министърът на енергетиката) не си приписва ядрените реактори и диверсификацията на ядреното гориво.

Дали министърът на икономиката не си приписва това, което направихме в отбраната за бронетранспортьорите. И ако си приписват, нека знаят, че сме направили така, че нашите евроатлантически партньори да знаят чии са заслугите“, заяви Борисов.

„ГЕРБ-СДС не отстъпват Външно министерство на ПП-ДБ. Ясно и точно: Мария Габриел – премиер, Външно министерство, единственото което имаме – при нас, да се избере министър, който защитава държавните, а не партийни интереси. Всички други министри и областни управители остават при тях (ПП-ДБ)“, поясни Борисов.

 

 

Той допълни, че ако така поставените условия не бъдат изпълнени, „няма какви преговори да се водят повече“ и изборите през юни може да се окажат 2 в 1 – за Европарламент и национални.

Потресен съм от изказването на Денков, който искал Външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега, като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ – само министри на ПП, чий глас чуват там“, попита Борисов.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Борисов хвърли картите и призова за избори

  1. И ти си комунистическо изчадие ,ако небеше такова нямаше да завършиш в Симеоново Старите хора не можеш да излъжеш че не си такъв ,защото знаеха че не си ли от комунистическо потекло не те пускаха да завършиш престижно образование Не ти дават такива привилегии и ги праща ха в обикновени училища Дедоти не са го убили комунистите а други ако е така баща ти къде работеше? И затова ли си държиш партийната си книжка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *