Проф. Витанов: Русия продължава бавно напред, а ето каква война води Западът срещу нас

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 17 януари 2024 г.
И тъй, когнитивната война у нас. Тактическо ниво – заливат ви с фалшиви новини. Те са като водна струя, която ви удря, за да ви отмести. Информационната струя действа подобно върху съзнанието ви. Тя трябва да го отмести в зададената посока, а именно – да повиши възприемчивостта ви към продукцията на определена информационна машина (оперативно нива на когнитивната война) и да промени мирогледа ви (стратегическо ниво на когнитивната война). Кой направлява удрящия поток от фалшиви новини?
Направлението е тристепенно. Оставяме настрана журналистите, които са колелца на информационната машина. Най-долу в системата на направляване са “експертите”, които трябва да представят фалшивите новини за истински. Например – вели-и-ината шенгенска победа при положение, че Австрия продължава да ни начуква канчето. Изключително жалка роля, но отдавна знаете, че мнението ми за тези “експерти” е много ниско. Има два вида “експерти” – едните нищо не разбират – та са смешни, Другите разбират, но са се продали – това е жалко.
Следващото ниво са местните управляващи, които са така наведени, че носовете им орат земята. Ако не ляха наведени, нямаше да обслужват чужди информационни машини. Информационната машина всячески се опитва да прикрие това, че са наведени. Но рано или късно се разбира, че е така. И остават два варианта – или влачат жалко съществуване или се оперират от съвест. Случва се второто (иначе трябва да влачат жалко съществуване). Не можете да очаквате такива да се променят доброволно – съвестта им просто е оперирана. Най-горното ниво, са тия, които навеждат. Те реализират интереси, които са други, а не са интересите на народа. И там има няколко нива на организация, но да ги оставим настрана.
Така си функционира когнитивната война, в която си сме натопени. Войната е насилие. При конвенционалната война има физическо насилие. При когнитивната има психическо насилие. Подложени сме на психическо насилие. Това е положението.
Караме нататък
И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес? Днес ще повторим нещо, че има повод
Карл Маркс (ден 26)
…. Единствената противоотрова срещу душевното страдание е физическата болка…….
Днес ще разгледаме душевните страдания, породени от когнитивната война. Тя атакува психиката на хората и където успее да пробие и счупи съответната психика, се появява разминаване на реалността с представата за нея, а това неизбежно води до душевни страдания. Противоотровата казва Маркс е физическата болка. Без физическа болка душевните страдания продължават и няма преодоляване на разминаването между реалността и възприемането и. Това наблюдаваме по света, това наблюдаваме и у нас.
Как върви душевното страдание и физическата болка ще видим по-надолу, а тук да видим как вървят нещата у нас. Накъдето и да погледне човек, вижда душевни страдания вследствие разминаване на реалността и представата за нея. Нас ни интересува елита и интелигенцията. Има истински елит в тая държава, но той е изместен от псевдоелит, който е поставен и наведен, за да реализира чужди интереси. През когнитивната война на този псевдоелит са му набити представи, които да го държат в наведено положение. Съвестта му е оперирана, но това само донякъде облекчава душевното му страдание. Народът ги мрази и това ги засяга до болка. Ето я и компенсиращата физическа болка, обаче тя е поносима и не е противоотрова. Разяжда ги отвътре, но няма къде да идат. Наведени са.
При интелигенцията, нещата са подобни. Имаме истинска интелигенция, която е натикана в ъгъла и псевдоинтелигенция, която се вихри. Това е очаквано – наведеният псевдоелит изтиква на преден план псевдоинтелигенцията – краставите магарета се намират през 9 баира. Затова и нещата не вървят. Псевдоинтелигенцията има тежки душевни страдания, тъй като не може да прикрие несъстоятелността си. Няма противоотрова по Маркс и душевните страдания се очаква да продължат.
Така вървят нещата.
Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война, поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона.
И тъй – мрежата на Израел срещу мрежата на палестинците. И двете мрежи не са малки и са захранвани от външни сили с големи възможности. Което предполага дълга и кървава война. Знаете прогнозата ми – Израел ще победи в Газа и доста ще унищожи палестинската мрежа там. Но няма да успее да унищожи цялата палестинска мрежа, чиито корени са далеч извън Газа.
В Газа върви полека разграждането на военната компонента на мрежата на Хамас. Но очакването е, че мрежата на Хамас ще оцелее – свързана е с други, по-големи мрежи и дори да бъде съществено повредена в Газа, ще оцелее на други места и след това ще се възстановява и в Газа.
А войната си с разширява. Иран удари американското консулство и база в Ербил. Удари и бази в Пакистан на сунитски организации, стоящи зад последния атентат в Иран. Иран не бива да се подценява, това е голяма мрежа с големи възможности и с голяма подкрепа, например от Русия и Китай по линията на БРИКС.
Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел в Газа с неяснота какво ще се прави след това. Проблемът за Израел е, че неприятелската мрежа непрекъснато расте и става все по-силна. Двете мрежи трудно ще съсъществуват мирно дълго време, не се очертава едната да унищожи другата. С други думи – перспективата не е весела.
Другата война. На фронта – нищо ново, руснаците настъпват много бавно, реализирайки стратегията на фон Молтке – като ти заминат войниците, заминава и траекторията. Годината започна, американската военна помощ още я няма. Европейските пари също намаляха. Това е зле за Украйна, която е на системи. Преговори? Никакви такива не се очаква да има скоро.
Фронтът си търси равновесната точка и търсейки я, много бавно се движи на запад. Гледаме. През следващия месец и половина се очаква бавното движение на запад да продължи. Наблюдаваме ситуацията с украинското пушечно месо, защото то намалява със скорост 1 бригада на седмица. При липса на постъпления, украинската армия трябва да премине към отбрана. Тя няма хора и техника да изтласка руснаците назад, тъй че мечтите за връщане на Крим и Донбас ще си останат мечти.
При тези неуспехи по фронтовете, следим какво става с когнитивната война, защото не трябва да се допуска пропукване на колективната психика на украинското общество. Ревизирай му историята и по-лесно ще го манипулираш. Така, ревизията на историята в Украйна върви с пълна сила. Особено внимание е отделено на когнитивната обработка на младежта. Това е чувствителен слой на населението. Те трябва да бъдат хвърлени на фронта в перспектива. Това е сигурна смърт, ако войната продължи, затова психиката трябва да е здраво промита. Натискът върху психиката върви и то добре се вижда от украинските информационни канали. Добре се следват насоките на западната школа по пропаганда – да се промива психиката на индивида и тази промивка да се поддържа от промитата психика на микрогрупата, окръжаваща индивида.
Това поддържано състояние на украинската психика в когнитивната война все още осигурява относителна монолитност на обществото в западната част на Украйна и растящите гробища, тоест физическата болка в обществото все още не надделява над душевните страдания. Докато това е така, войната ще продължи както досега, защото при руснаците също не се очаква промени в колективната и индивидуалните психики.
И тъй, войната продължава.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 540 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 643 дни. 21 месеца са 640 дни. 22 месеца са 671 дни. 21 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 643 дни. Но вероятно няма да съм живq да го видя това.
Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до края на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали. Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. Прогнозата до края на януари е – няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпdзни мерки.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Това ви се демонстрира. Всеки ден.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *