От последните минути: Полиция нахлу в имотите на Васил Божков, извършва се невиждано по размери претърсване

България отблизо

Спецполицаи от СДВР и ГДНП влизат на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков, съобщава Нова телевизия.

Официална информация засега няма.

 

Все още не е ясно причината за акцията.

Припомняме, че бизнесменът с 20 обвинения, който месеци наред бе в Дубай и по-късно се върна, бе задържан, а после и пуснат под домашен арест.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да избегне задържането му, като след това са му повдигнати 20 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

През май т.г. Божков обяви, че е готов да се върне в България, но като защитен свидетел. Месец по-късно се появи мълва, че бизнесменът се завръща в страната през Гърция, но тогава това така и не се случи.

По-късно той се върна от ОАЕ и веднага бе посрещнат от полицаи на летището. Първо бе разпитан от униформените, а след това оставен в ареста.

По време на заседанията относно повдигнатите му 20 обвинения излязоха скандални разкрития за опит за изнасилване.

Все пак съдът прецени, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и промени мярката му от „задържане под стража“ на „домашен арест“.

По последна информация действията на полицията били по неотложност.

поред информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, в имотите на Божков.

Пред офиса на Божков на ул. „Московска“ в София има много полиция.

Това е адресът, на който хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август.

Според източници на „По света и у нас“ действията на разследващите са по неотложност.

Припомняме, че Божков се завърна през лятото от Дубай. През септември Апелативният съд го пусна под домашен арест с електронна гривна.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *