От последните минути: САЩ извършиха СТРАХОВИТО нападение в Сирия?! Ето КАКВО се случи! Вижте видеото!

Свят

Руските комплекси за противовъздушна отбрана в авиобаза Хмеймим, прехванаха и унищожиха няколко безпилотни летателни апарати. В резултат на операцията няма пострадали или нанесени материални щети, съобщават от руската военна база, цитирани от РИА Новости.

Вечерта на 24 срещу 25 април, със средствата за контрол на въздушното пространство около военно-въздушната база Хмеймим в Сирия, на голямо разстояние от авиобазата са били открити непознати летящи обекти.

С обикновените зенитни огневи средства на руската военна база, всички въздушни цели са били унищожени. Авиобазата в Хмеймим продължава своята работа в нормален режим.

Има няколко случая, разкрива РИА Новости, които са показателни за използването на такива, подобни на самолети дронове от терористичните групировки в Сирия. Противовъздушната отбрана, разположена в руските военни обекти, вече е отбивала атаките на безпилотни летателни апарати, които е трябвало да бомбардират руските бази в Хмеймим и Тартус.

Министерството на отбраната на Русия е заявило, цитирано от РИА Новости, че при опитите за нападения, терористите са използвали инженерни решения, с които разполагат само страни с високо развити технологични възможности за обезпечаване на спътникова навигация на маршрута, по който се движат дроновете. С други думи, терористите, които нямат достъп до космически спътници, не са могли да насочват движението на дроновете по променящия се маршрут до руските военни бази.

Тази задача е била осъществена от страна, която разполага с космически спътници, с наземни станции за управление движението на дроновете и с високо кволифицирани специалисти, които да осъществят на практика тези атаки на безпилотниците срещу руските бази в Сирия. Такива страни се броят на пръсти. Но най-вероятната от тях е САЩ, като се има предвид високата степен на конфронтация, която те поддържат с Руската федерация на територията на Сирия.

Следователно безпилотните летателни апарати може да са били пуснати от терористи, но са движени и насочвани към целите от американски навигационни пунктове, с помощта на американски компютърни и военни специалисти. Тоест, днешното нападение срещу руската авиобаза в Хмеймим е извършено, по всяка вероятност от Пентагона, с помощта на терористични групи на територията на Сирия.

Министерството на отбраната на РФ отбелязва също така, че безпилотните летателни апарати са снабдени с взривни устройства чуждестранно производство, както и с високотехнологични прибори. На дроновете са монтирани барометрични датчици и механизми за сервоуправление и контрол на полета на големи височини.

Нещо повече. Министерството на отбраната на Руската федерация отбелязва многозначителния факт, че САЩ непрекъснато избягват възможностите за съвместна работа с Русия по откриване и унищожаване на множеството терористични групировки, действащи на територията на Сирия и други държави от региона.

Дотолкова, че официалният представител на руското МВнР Мария Захарова заявява, цитирана от РИА Новости: „Ние изобщо не можем да разберем защо Вашингтон упорито не иска да се възстанови функционирането на руско-американската работна група по борба с тероризма.“

Затова Мария Захарова изказва обоснованото предположение, че такива действия на САЩ могат да бъдат свързани с вероятното използване на терористичните групировки за а терористичните групировки за целите на Вашингтон.

Ако подходим логично към ситуацията с вчерашното нападение на дронове срещу руската авиобаза в Хмеймим, ще видим поне три неща. Най-напред, такива безпилотници не се продават под път и над път. Второ, те притежават високотехнологични прибори и възможности за спътникова навигация на полета. Трето, не можеш просто да ги пуснеш през нощта и с джойстик да ги насочваш в тъмното. Била е необходима станция и специалисти за контрол на полета в нощни условия.

Затова всички налични факти сочат натам, че високотехнологичната държава САЩ, с помощта на терористи са извършили нападението над руската военна база в Сирия.

Казваме това, защото не искаме и да си помислим, че на самите терористи са предоставени такива високотехнологични възможности, за да могат сами да пуснат и управляват въоръжените безпилотни апарати в нощни условия. Понеже ако е така, на атаки от тяхна страна може да бъде подложена всяка държава в света.

Това е страховита перспектива за целия свят.

Вижте видеото ТУК!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “От последните минути: САЩ извършиха СТРАХОВИТО нападение в Сирия?! Ето КАКВО се случи! Вижте видеото!

  1. Ужас!!! Нима е възможно човека който живее в напредъка на технологиите и съзнателно да разбира жестокостите с които си служи да носи още прозвището Човек? Ще се заобичаме ли някога взаимно без каквито и да е съображения? Дано! Дай Баже!

  2. МИ, РУСНАЦИТЕ ЗАПОЧНАХА КРАВАРИТЕ! ОЧАКВАМ МОМЕНТА, РУСКИТЕ ВИТЯЗИ ДА ВЛЕАЗ В БЪГАРИЯ ОТНОВО! НЯМА ДА МОГА ГИ ВИДЯ – ПРЕД МЕН ЩЕ СА С ОГРОМНИ БУКЕТИ НАСТОЯЩИТЕ РУСОФОБИ! ЕМПЕРОР ПУТЯ, НЕКА ФРОНТЪТ СЕ ПРЕМЕСТИ ВЪВ ФАЩ! ТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЩО Е ВОЙНА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *