Офицер от ВСУ разказа как е бил пленен и какво съветва хората в Украйна!

Свят

Военен от ВСУ, попаднал в плен, разказа за неуспешното настъпление по Николаевско-Криворожско направление.

 

Изпратиха ни в настъпление, казаха ни, че трябва да вземем два десанта, и че руснаците отпред не са много. Всъщност не се оказа така и това си беше чист капан.

Четири дни без храна и вода, обещаха ни евакуация, евакуацията не беше извършена, на четвъртия ден се предадохме“, казва командирът на танка Владимир Деревянко за събитията след битката.

 

Украинският войник призна и изненадата си от човешкото отношение на руската армия към войниците в плен, отбелязвайки че са им давали храна, вода, и никой не ги е бил. Военният от ВСУ отбеляза, че украинския интернет сегмент представя абсолютно различна представа.

„Киев ни нагласи, като се върна, ще ги съдя, тъй като ни изпратиха като пушечно месо“, добави военнослужещият, и се обърна към сънародниците си с призив да сложат оръжие и да се предадат.

Военният отбеляза, че командването им въобще не се интересува от това колко души ще загинат, че са ги пратили на място без карти, координати, и че въобще командването им взема неадекватни решения, хвърляйки войниците като пушечно месо.

Видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *