Падна огромна тайна! Ето защо Борисов отива в Русия

България отблизо

Няма да ви кажа защо отивам в Русия, каза инатливо Бойко Борисов пред журналисти, които дръзнаха плахо да го попитат какво ще прави в Москва.

Срещата се урежда от два месеца, добави услужливо Екатерина Захариева, но се пази в тайна.

Че каква ще е тази тайна? И тайна от кого е?

Това правителство е избрано от народа! От своя страна този народ има право да знае какво правят управниците му! Те са длъжни да се отчитат, защото той е техен работодател. Но управниците отдавна са забравили за това.

Обвиняват медиите, че гадаят защо е това нахлуване на цялото правителство в Русия, а всъщност те не получават никаква официална информация и се налага да налучкват.

Понеже доста министри воглаве с Вожда се изказаха ласкаво за проекта АЕЦ „Белене“, медиите вече коментират, че това е едната причина за срещата. Но нищо чудно Борисов да се върне и да заяви – не, няма такова нещо. На всичкото отгоре Теменужка Петкова беше в Москва преди две седмици и ако има нещо за решаване, има пълномощията да го направи.

Ангелкова смотолеви нещо за руските туристи, съответно явно ще се говори и за тях. Обаче те сами си идват, няма нужда да тича цялото правителство на крака и да ги калесва.

С половин уста Томислав Дончев каза, че може да се раздвижи икономиката, а Захариева метна още един мост. Между ЕС и Русия.

Явно, като не можем друго, ще строим въздушни мостове или кули – между Турция и ЕС, между Македония и ЕС, даже САЩ с двете Кореи може да побратимим. А защо да не опитаме и с извънземните? Пред нашето правителство пречки няма.

И така Борисов отива със свитата си, но никой не знае защо и какво ще стане.

Най-вероятно и самият той не знае. 

Указанията от Меркел бяха получени. От Макрон – също. От Юнкер, ако е изтрезнял – тоже.

Сега ще се получи нещо като пиесата на Шекспир „Много шум за нищо“. Или „От Европа, чрез Борисов с любов“.

Русия ясно каза – или продължаваме съвместните си икономически проекти, които България едностранно замрази, или отношенията ни остават строго официални с това правителство.

Докато нашата делегация ще дефилира в Москва, у нас ще бъдат разположени още американски части и бойна техника, за да се опазел „мира в региона“.

А това не става без разрешение на правителството!

Тогава каква ще е ползата от срещата?

Явно само Борисов ще намаже.

Докато беше само преди седмица  на работно посещение в Украйна, той  успя да гледа финала на Европейската лига на живо, както и 13-ата коронация на „Реал“ в най-престижния евротурнир.

След по-малко от месец започва Световното първенство по футбол в Русия.

Ако не друго, Бацето ще си осигури място и за тамошния финал, под предлог, че отива да си довърши разговорите с Медведев и да ги затвърди.

Останалото просто са политически фойерверки!

И никой не очаква нищо от кликата, която ни управлява!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Падна огромна тайна! Ето защо Борисов отива в Русия

  1. МИ НЕКА СИ ХОДИ МОМЧЕТО -ДА ГЛЕДА МАЧ !ТОЙ НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИ ПОНЕ ДА НЕ ОБЪРКА ГОТОВАТА РАБОТА !МАЙ САМО НА ТОВА Е СПОСОБЕН !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *