Нов скандал! Мъж ли е Борисов? Елена Йончева го призова да докаже!

България отблизо

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред БНТ, че има две предложения към Бойко Борисов.

Или  премиерът  Борисов да си подаде оставката, или да й се извини след като бе осъден на първа инстанция за клевета и той и  партията му ГЕРБ заядължени да й платят 5000 лева като обезщетение.

Ако е мъж, ще направи второто. Всеки истински мъж ще признае навреме поражението си и ще си признае, че е сбъркал. Така хем защитава честта си, хем се издига в очите на другите, хем показва, че като всеки човек може и да греши, но има смелостта да поправи грешката си.

Ако няма сили да се извини и инатливо продължава да защитава изречената лъжа, то такъв човек поне трябва да има достойнство. А го се изразява в подаване на оставка. Щом е уличен и признат от съда за лъжец, то няма как да управлява държавата, тъй като никой не знае колко пъти още е излъгал и колко още ще излъже.

Това са моите две условия, каза Йончева и изрази съмнение, че премиерът ще направи едното, или другото. Адвокатът му Марковски вече заяви, че ще обжалват на следваща инстанция.

До съдебното дело се стигна, след Борисов  каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за военните репортажи на журналистката, направени  зад граница. Тогава той попита:

„Ще ли сте успешни журналисти вие, ако държавата ви плаща по няколко милиона за едно интервю?  Ако за интервю държавата България непрекъснато бърка в бюджета си?  Бяхме принудени милиони да платим за нея, защото имаше останали неразплатени пари от договоря, а мъжът й пък беше  премиер тогава“.

Йончева веднага  отрече тези нападки и лъжи, обяви, че ще съди Борисов и  ако съдът докаже, че не е казал истината,  да напусне политиката. Тя приложи и документи и призова шефа на БНТ, който обяви, че националната медия не е дала нито стотинка за задграничните командировки на журналистката.

 

Според Йончева това дело е показателно и доказва, че един политик не може постоянно да лъже и трябва да носи отговорност за думите си. То има и друг ефект:

„Всички политици трябва да носят отговорност какво говорят и когато разберат, че носят съдебна отговорност за лъжите си, тогава  ще започнат да си мерят приказките“, уточни депутатът от БСП.

 

В момента тя очаква да разбере мъж ли е Борисов и способен ли е на мъжка постъпка.

Извинение, или оставка.

Ние също чакаме.

Макар че знаем отговора!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Нов скандал! Мъж ли е Борисов? Елена Йончева го призова да докаже!

  1. Не може така безотговорно да лъже един отговорен политик още повече той да е начело на държавата !И как народа да му вярва и се доверява ако той не е честен човек !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *