Парламентът се разтресе от скандален запис. БСП заплашиха с бунт и викове „Няма да стане работата!“

България отблизо

Цялата група на БСП наруши правилника на Народното събрание (НС) и реши да излъчва на живо закритото заседание на парламента.

 

 

Това се случи, след като по-рано днес в парламента избухна скандал и като първа точка бе решено да се разгледа ратифицирането на решението за предоставяне на военна помощ на Украйна. Поради разглеждането на класифицирана информация, точката беше закрита, а депутатите нямат право да излъчват.

Кулоарите са затворени за журналисти и дори не се допускат външни лица, именно заради разпоредбите за закрито заседание.

От пленарна зала обаче, депутати от БСП решиха да излъчват на живо.

Председателстващият Росен Желязков наложи глоба на Георги Гьоков, че излъчва заседанието въпреки правилника, което предизвика митинг от депутати на БСП и „Възраждане“ с искане да се свика председателски съвет и да отпадне точката от дневния ред.

Държането на телефона в ръката нарушение ли е, как ми налагате нарушение, попита Гьоков, който се бе сдобил с наказание.

Ще почнем и с протести, и с всичко, което се полага, закани се Борислав Гуцанов. А Иван Ченчев пък настоя да се прекрати заседанието.

До закрито заседание се стигна, защото служебният министър на отбраната Димитър Стоянов е засекретил документите с гриф „поверително“. Предвид създалата се ситуация депутатът от ГЕРБ-СДС поиска заседанието да бъде открито, а поверителните документи да не се четат, което беше прието.

От БСП се обявиха против и поискаха поименна проверка. Редом с това Нинова нахока ПП и новата коалиция в НС.

Няма да стане работата, не разбрахте ли„, провикна се Бойко Клечков от БСП.

След кратка почивка се реши заседанието да бъде открито.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *