Екатерина Захариева: Херо Мустафа няколко пъти ми каза, че САЩ не са против кабинета!

България отблизо

„Това бяха най-вялите дебати за вот на недоверие, на които съм присъствал. БСП опита да прехвърли неуспехите си вчера върху ДПС. Отговорното решение е да има редовни избори, а не предсрочни, което не значи, че не трябва да се вслушаме в протестиращите“.

„Най-лесно е да подадем оставка, правили сме го два пъти. Но по-отговорно е да останем и да се подготвим добре за шанса, който ни дава Европейския съвет да се преборим с пандемията. Преодоляният вот на недоверие подейства консолидиращо“.

Това заяви пред btv вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

„Ние се вслушваме в хората и в критиките им. Едно правителство никога не трябва да бъде прекалено спокойно, защото означава, че има слаби политици. Имаме коалиционно споразумение – да се събере коалиционният съвет и да реши какви ще са промените в правителството. Моите колеги са подали оставка, но тя не е приета. Нека да мине коалиционният съвет, но аз не съм виждала зависимост на тримата министри от ДПС.

Владислав Горанов постигна исторически успех. Не трябва да се уволняват успешни хора.

Бойко Борисов казва, че чува хората, това е неговото послание. Всеки един министър е готов по всяко време да напусне позицията си. Не си мислете, че със зъби и нокти сме се вкопчили във властта. В момента най-доброто решение за ГЕРБ е да подаде оставка, но и най-безотговорното“, допълни Захариева.

„Премиерът с право забрани на министъра на правосъдието да пише Фейсбук. Не мога да дам оценка на Данаил Кирилов, но публичните му появи са крайно неуместни. Аз съм министър в коалиционен кабинет. Не ние взимаме решения за колегите си. Нека да изчакаме коалиционния съвет.

Най-лошото е да остане правителство без лидер. Няма да ставам премиер и няма да остана в експертен кабинет. Най-малко възможният вариант е кабинет без Бойко Борисов.

Румен Радев си знае кой си стои зад него. Аз не съм съгласна понякога с външнополитическата му ориентация в чужбина. Спомнете си отпора за купуването на самолети на българската армия.

Това не е просто самолет, а машини, които трябва да са съвместими с другите държава.

Заставам с две ръце зад писмото на американското посолство, което се обяви за демокрацията. Херо Мустафа няколко пъти подчерта, че писмото на посолството не е насочено срещу кабинета. Не сме бананова република, която се нуждае от подкрепа на една или друга държава“, каза още Екатерина Захариева, цитирана от epicenter.bg.

Tagged

1 thought on “Екатерина Захариева: Херо Мустафа няколко пъти ми каза, че САЩ не са против кабинета!

  1. Нейно Превъзходителство Херо Мустафа на няколко пъти е казала, „че писмото на посолството не е насочено срещу кабинета“, както признава и самата Захариева Катка. Но то, забележете!, не е насочено и към подкрепа на кабинета – то е принципно становище!!! Така че външният ни министър правилно се е усетила най-накрая, че „Не сме бананова република, която се нуждае от подкрепа на една или друга държава“, но понеже е тотално скарана с дипломацията, не си дава сметка, че най-малкото е обидно за САЩ и Нейно превъзходителство да се прави това изказване точно по повод на точно това писмо на посолството! Но това си е поредният дипломтически гаф на Захариева, който говори зле за кадрите на България… Да не говорим за нелепостите й срещу Русия!!!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *