Партията на Слави започва преговори за съставяне на правителство с всички политически сили, освен ГЕРБ, за ДПС не е ясно!

България отблизо
Най-голямата парламентарна партия ”Има такъв народ” започва преговори и консултации за сформиране на правителство, предаде БГНЕС.

От ръководството на ИТН вече са изпратили писма за среща с лидерите на БСП, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и Демократична България. На този етап единствената партия, която не е получила покана е ГЕРБ, съобщиха източници на БГНЕС, без да отговорят директно на въпроса дали сред поканените са и представителите на ДПС.

 

Днес удари първият звънец за новото 46-о Народно събрание, а новите 240 народни представители положиха клетва. Юристът Ива Митева от ИТН поема за втори път председателството на парламента. Тя бе избрана с гласовете на ИТН, Демократична България, Изправи се БГ! Ние идваме! и ДПС.

След като категорично отказваха да разговарят с която и да било партия в предишното Народно събрание, сега партията на Слави започва да се показва все по-сговорчива. Явно защото ги гони гневът на избирателите, ако тръгнат отново да правят избори. Понеже волята на народа е ясна – никой няма да получи подкрепа за самостоятелно съставяне на правителство.

И Мика Зайкова им го каза днес. Суверенът иска да си сътрудничите, а не да се конфронтирате.

Съединението прави силата. Дано най-накрая да са го осъзнали и „несистемните“ сценаристи, които опитаха да си разиграват коня в предишното народно събрание.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *